Своє представництво в Китаї отримали українські підприємці ― джерело
Своє представництво в Китаї отримали українські підприємці ― джерело

Вперше з’явився унікальний портал, який полегшить вхід українських експортерів на китайський ринок. Про це повідомляє uatmic.com.

Волонтерський проект "Українське торговельне представництво в Китаї" створили українські студенти, що вчаться у Чжецзянському університеті в Китаї. Метою проекту є надання українським експортерам простого і зручного способу встановлення контактів з китайськими партнерами та подолання мовних бар'єрів.

Представництво надаватиме можливість українським експортерам безоплатно розміщувати інформацію з пропозиціями товарів та послуг. Ці пропозиції будуть безоплатно перекладатись на китайську мову.

Пропозиції китайських партнерів також будуть безоплатно перекладатись на українську мову та розміщуватись на сайті.

Крім каталогів з пропозиціями українських та китайських підприємців сайт містить інформацію про Україну, Китай, організації сприяння діловому співробітництву у Китаї, державні органи Китаю, Посольство та консульства України у КНР, перелік передових технологій, що стимулюються до імпорту в Китай, а також іншу корисну інформацію.

На даний час Україна не має офіційного торгового представництва в Китаї.

Ще в липні 2014 року з’явилась інформація, що Кабінет міністрів України розраховує відкрити офіси торгових представників у країнах і на ринках, що представляють найбільший інтерес і перспективу для української продукції.

У червні 2015 року Прем'єр-міністр України дав доручення створити торгові представництва в США, ЄС (Брюсселі), Німеччині, Франції, Китаї та на Близькому Сході.

Заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України ― Торговий представник України Наталія Микольська заявила, що також розглядається запровадження інституту почесних торговельних аташе (назва приблизна) ― волонтерів, які готові працювати на іноземних ринках для просування українських товарів та послуг.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...