Дрібні фермери отримають гроші від Кабміну ― джерело
Дрібні фермери отримають гроші від Кабміну ― джерело

На пряму адресну допомогу зможуть розраховувати виключно малі підприємства до 500 га. Про це повідомляє УНІАН.

Кабінет міністрів затвердив і направив до Верховної Ради основні напрямки бюджетної політики на 2017 рік, в які включив пряму підтримку малих і середніх сільськогосподарських виробників з бюджетів усіх рівнів в сумі до 1% від валового виробництва аграрної продукції за 2016 рік.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду. Коментуючи це рішення, прем'єр-міністр Володимир Гройсман поставив завдання перед Кабміном розробити формулу надання прямої держдопомоги, яка б враховувала ефективність виробництва на фермі.

"Важливо, щоб в бюджеті 2017 року було досить суттєва підтримка фермерським господарствам, які виробляють український національний продукт. Пріоритет - це маленькі і середні фермерські господарства. Ми повинні зробити формулу, яка буде визначати, що ми даємо підтримку на 1 га площі з коефіцієнтом виробленої продукції, тобто не просто стимулювати обробку землі, а й розширення виробництва, збільшення врожайності, поліпшення технологій, органічне виробництво, переробку і так далі", ― сказав Гройсман.

Мінагропрод також планує отримати з держбюджету додаткові 450 мільйонів гривень на проекти з підтримки сільського господарства в поточному році. Але, за словами міністра, аграрії зможуть отримати кошти тільки до весни.

На пряму адресну допомогу зможуть розраховувати виключно малі підприємства до 500 га.

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...