Через «нафтову війну» між Саудівською Аравією і Росією на 20% обвалилась ціна нафти
Через «нафтову війну» між Саудівською Аравією і Росією на 20% обвалилась ціна нафти

На відкритті торгів 9 березня ціна на нафту марки Brent різко подешевшала з $46 до $35 за барель. Про повідомляє Kurkul.com з посиланням на УНН.

У порівнянні з цінами на нафту минулого тижня обвал сягає 31%, що є, за даними Bloomberg, найбільшим різким падінням з 1991 р. з початком війни у Перській затоці.

Станом на 00:40 за київським часом, Brent подешевшала на 22% до $35,26 за барель. До цього часу на 21% впала ціною нафту марки WTI — до $32,5.

Brent (травневі ф'ючерси) опускалася до $33,55. Такі ціни на нафту спостерігалися в останній раз в січні 2016 р.

Раніше Goldman Sachs випустив прогноз, згідно з яким ціна Brent може впасти до $20 за барель в найближчі тижні. При цьому банк різко знизив свій прогноз за середньою ціною Brent у другому і третьому кварталах 2020 р. до $30, назвавши це «новим нафтовим порядком».

Прогнозоване різке падіння цін на нафту сталося через заяву Саудівської Аравії про плани значно наростити видобуток нафти і запропонувати клієнтам значну знижку», — повідомив Bloomberg.

Відповідне рішення Саудівська Аравія прийняла після провалу переговорів ОПЕК з іншими видобувними країнами, перш за все з Росією. Попередня угода про скорочення видобутку нафти закінчується в березні, а нового договору немає.

Планується збільшити видобуток нафти до 10 млн барелів на добу, а при необхідності — до 12.

Вважається, що мета Саудівської Аравії — перешкодити Росії продавати свою нафту в Європі за рамками угоди з ОПЕК і повернути її за стіл переговорів.

Нагадаємо, стрімке падіння цін на нафту через конфлікт в ОПЕК може зменшити ціну українських зернових на світових ринках.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

24 червня 2020
Україна має створити Стабілізаційний нафтовий резерв до 2023 року – проєкт моделі
Україна має створити Стабілізаційний нафтовий резерв до 2023 року. Про це в інтерв’ю AgroPolit.com розповів екс-керівник Держрезерву Ярослав...
17 березня 2020
Чи подешевшає в Україні пальне після падіння цін на нафту, – експерт
Вартість пального на українських заправках за останній тиждень істотно не змінилася: літр подешевшав лише на 5-7 копійок. Але через обвал цін на...
17 березня 2020
Через поширення коронавірусу ціни на нафту опустилися до 4-річного мінімуму
Сьогодні, 17 березня, вартість нафти марки Brent впала майже до 9%, в результаті чого вона опустилася нижче за позначку $31 за барель, що сталося...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...