На Одещині побудують зерновий термінал в морському порту
На Одещині побудують зерновий термінал в морському порту

Компанія «Грінтермінал» (Одеська область) планує будівництво зернового терміналу в морському порту «Південний». Про це повідомляє прес-служба АМПУ. 

«12 лютого на засіданні Ради порту Південний відбулося обговорення зі стивідорами проекту актуалізованого «Плану розвитку морського порту Південний» на коротку- (до 5 років), середню- (до 10 років) та довгострокову (25 років) перспективу. Рада порту, проаналізувавши підсумки роботи «Південного» за 2019 рік, дійшла висновку, що визначена раніше стратегія розвитку акваторії через проекти капітального днопоглиблення виявилася ефективною та дозволила порту опрацювати рекордну кількість вантажів», – ідеться в повідомленні.

Повідомляється, що збільшення суднозаходів і тоннажу суден, що оброблюються в акваторії Південного, підвищують актуальність питань екологічної безпеки та безпеки мореплавства та підвищують необхідність створення необхідної інфраструктури для спеціалізованих суден портового флоту Адміністрації морського порту Південний.

За словами голови Ради морського порту Південний, начальника адміністрації порту Максима Широкова, створення окремого причалу та бази портового флоту забезпечить відповідні умови базування суден із необхідними приміщеннями та інфраструктурою, потрібними для безпечної експлуатації та ефективного обслуговування вантажних суден в акваторії порту.

Також наявність нової бази створить передумови для оновлення і розширення складу портофлоту. До того ж, в Адміністрації порту з’явиться можливість використання причального фронту для перевантаження генеральних вантажів та Ro-Ro; що за рахунок збільшення суднозаходів у порт позитивно позначиться на економіці Південного філіалу ДП «АМПУ».

Планують розвиток власних потужностей і стивідори Південного. Зокрема на Раді порту було розглянуто пропозиції держстивідора «Морський торговельний порт Южний» щодо реконструкції спеціалізованого перевантажувального комплексу та диверсифікації вантажної бази за рахунок площадок у причалів №№5-8. Для цього Адміністрація порту розглядає можливість подовження причалу №5 за рахунок будівництва причалу 5-В. Будівництво нового терміналу планує компанія «Грінтермінал».

Також члени Ради порту актуалізували розвитку припортової залізничної інфраструктури з урахування пропозицій регіональної філії «Одеська залізниця».
Вже у березні Рада порту планує провести чергове засідання, на якому буде розглянуто питання актуалізації майстер-плану розвитку порту Південний з урахуванням доопрацьованих проектів розвитку існуючих та будівництва нових терміналів, розвитку залізничної інфраструктури та її віддалених підходів. Загалом майстер-план повинен бути приведений у відповідність до Генерального плану розвитку порту.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

18 травня 2020
Українські порти за січень-квітень наростили перевалку на 12,6%
За 4 місяці цього року у морських портах України перевалили близько 55 млн т вантажів. Це на 12,6% більше, ніж за аналогічний період минулого року....
14 травня 2020
Одещина звернулася до уряду за допомогою через втрату врожаю
Найбільша засуха за останні 20 років на Одещині катастрофічно вдарила по урожаю: критична ситуація змусила ОДА звернутися за допомогою до...
21 лютого 2020
Україна експортувала майже 39 млн т зернових
Україна з початку 2019/2020 маркетингового року і станом на 20 лютого 2020 року експортувала 38,99 млн т зернових і зернобобових, що на 7,9 млн т...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...