24 січня 2020, 16:25, Інвестиції

Кабмін визначився із кандидатурою на голову інвестиційного агентства України

Голова уряду Олексій Гончарук визначився із прізвищем керівника держоргану при уряді, який відповідатиме за залучення інвестицій в Україну. Про це повідомило джерело AgroPolit.com у владі.

За даними нашого співрозмовника, сьогодні в Кабміні відбулися організаційні зміни і стало відомо, хто очолить спеціальний орган, який відповідатиме за залучення всіх інвестицій в Україну.

«Очолить цю інвестиційну раду, агентство чи фонд Оксана Нечипоренко. Вона раніше працювала помічником у BRDO, а тапер радником особисто прем’єра Олексія Гончарука. Це його кандидатура», — каже співрозмовник.

Більше деталей про Оксану нечипорук читайте у її досьє.

Нагадаємо, що на Всесвітньому економічному форуму у Давосі очільник уряду та президент Володимир Зеленський презентували інвесторам ряд інвестиційних стимулів: пакет законопроектів про спрощення законодавства, особливі умови захисту та податкові канікули на 5 років.

За оцінками голова правління агроіндустріального холдингу МХП Юрій Косюк, уряду потрібно орієнтуватися на європейську модель залучення інвестицій і це принесе Україні $50 млрд в економіку та забезпечить щорічну сплату в бюджет додатково 12 млрд грн податків.

Наталія Білоусова головний редактор AgroPolit.com

Нагадаємо, що урядові та президенту запропонували план із десяти кроків залучення інвестицій в Україну, щоби виростити в країні свій Давос.

в