Мінінфраструктури має намір в поточному році почати ремонт шлюзів на Дніпрі — Омелян
Мінінфраструктури має намір в поточному році почати ремонт шлюзів на Дніпрі — Омелян

Міністерство інфраструктури України має намір в поточному році оголосити тендер із залучення компанії для проведення ремонту найбільш проблемних ділянок судноплавних шлюзів річки Дніпро і поглиблення дна річки з метою відродження судноплавства по ній. Про це повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян.

"Ремонт (шлюзів) не проводився давно. Я сподіваюся, що в цьому році ми проведемо тендер і почнемо роботи на найбільш проблемних ділянках шлюзів. Перш за все, все залежить від безперебійного фінансування. У цьому році ми хочемо використовувати гроші так званих європейських секторальних засобів і почати ремонтні роботи в період зимової навігації - якраз тоді, коли шлюзи фактично не працюватимуть", — повідомив він.

Він підкреслив, що шлюзи на Дніпрі зараз знаходяться в "досить поганому стані", в зв'язку з цим, на минулому тижні група американських інженерів завершила аналіз технічного стану дніпровських шлюзів і готує звіт за підсумками своєї роботи в Україні, в якому, зокрема, буде визначена вартість капітального ремонту і модернізації цих споруд.
Міністр також повідомив, що в поточному році планується провести ще один тендер із залучення компанії для проведення днопоглиблення Дніпра.

"Обережно скажу, що днопоглиблення буде. Минулого тижня зустрічався з "Укрводшлях", цікавився їх підготовкою, а також зустрівся з "Нібулон". Вони підтвердили, що готові займатися днопоглибленням. Тому я сподіваюся, що восени ми зможемо приступити до робіт. Головне , щоб компанії взяли участь в тендері. у нас вже відбулося два тендери поспіль, в яких взяла участь тільки одна компанія, а нам необхідно, щоб була конкуренція", — підкреслив Омелян.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...