Заарештовано учасника схеми з розкрадання цукру "Аграрного фонду" — прес-служба
Заарештовано учасника схеми з розкрадання цукру "Аграрного фонду" — прес-служба

Рішенням Солом’янського райсуду Києва для службової особи підприємства, задіяного у схемі розкрадання цукру, що зберігався на складах ДСБУ "Аграрний фонд", обрано запобіжний захід — тримання під вартою строком на 60 днів з можливістю внесення застави в розмірі 4,8 млн грн. Про це повідомили у прес-службі НАБУ. 

"Підприємця було затримано у четвер, 16 червня 2016 року, у порядку ст. 208 КПК України за підозрою у скоєнні злочину, передбаченого ч.5 ст. 191 КК України ("Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем")", — розповіли у НАБУ.

Затримання підозрюваного відбувалося одночасно із обшуком у ТОВ "Юридична фірма "Студія права", що здійснювався в рамках розслідування того ж провадження. 17 червня затриманому було повідомлено про підозру.

НАБУ і Спеціалізована антикорупційна прокуратура вимагали для затриманого застави на рівні розміру предмету злочину — 300 млн. грн, зазначили у Антикорупційному бюро. 

Нагадаємо, раніше в НАБУ заявили, що отримали цінні докази у справі екс-заступника прокурора Київської області Олександра Колесника щодо розкрадання цукру зі складів ДСБУ "Аграрний фонд" в Черкаській області в результаті обшуків фірми "Студія права" у Києві.

Колесника було затримано 18 травня. 20 травня Солом'янський райсуд міста Києва обрав щодо нього запобіжний захід у вигляді тимчасового тримання під вартою строком на 60 днів з альтернативою внесення застави у розмірі 5,5 млн грн.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...