Промислове поголів'я кіз та овець на заході України скоротилося майже вдвічі
Промислове поголів'я кіз та овець на заході України скоротилося майже вдвічі

Станом на 1 грудня 2019 року в Україні нараховувалося 1,35 млн голів овець і кіз, що на 3,6% менше, ніж на аналогічну дату 2018 року. Про це свідчать дані Державної служби статистики, повідомляє AgroTimes.

Господарства населення утримують левову частку поголів’я – 1,18 млн голів, у той час як сільськогосподарські підприємства – 172 тис.

Нагадаємо, у Мінекономіки назвали галузь, на якій тримається українське тваринництво

Як  порівняти з 1 грудня 2018 року, кількість поголів’я у сільгосппідприємствах скоротилася стрімкіше, ніж у господарствах населення – відповідно на 6,5% і 3,2%.

У розрізі регіонів у населення не спостерігалося крайнощів у зміні поголів’я овець і кіз. Натомість у промислових господарствах є і стрімкі злети, і такі ж – падіння.

Лідером з нарощення поголів’я овець і кіз на 1 грудня цього року, як порівняти з такою датою 2018 року стали підприємства Тернопільської області – на 41,7% – до 1,7 тис. голів. Запорізька область – на другому місці з показником 33% – до 28,2 тис. голів.

На 66,7% скоротилося поголів’я у підприємствах Рівненської області, опустившись до позначки 0,4 тис. голів. Майже вполовину стало менше промислових кіз і овець у Закарпатті – на 46,8% – до 4,1 тис. голів.

Найбільше поголів’я утримують в Одеській області: і підприємства (41 тис. голів), і господарства населення (257 тис. голів).

Рівненщина стоїть останньою за кількістю овець і кіз серед регіонів. Господарства населення області утримують 14,9 тис. голів, сільгосппідприємства – 0,4 тис. голів.

Держстат зауважує, що дані наведені без урахування тимчасово окупованої території Криму, Севастополя і частини тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

9 травня 2020
Необхідні інвестиції у вівчарство оцінюють у 460 млн грн на рік
У вівчарство на думку урядовців необхідно щороку інвестувати 460 млн грн. Про це свідчить інфографіка МЕРТ, яка є у розпорядженні AgroPolit.com. ...
17 січня 2020
В Україні скорочується поголів'я більшості видів сільгосптварин
Станом на 1 січня 2020 року у порівнянні з аналогічною датою минулого року поголів'я більшості видів сільськогосподарських тварин зменшилося на...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...