Аграрії посіли третє місце серед галузей, де найбільше заробляють оптовики
Аграрії посіли третє місце серед галузей, де найбільше заробляють оптовики

За даними дослідження аналітиків YouControl, до категорій в яких найбільше заробляють оптовики, потрапили представники АПК, які торгують зерном, тютюном, насінням і кормом для тварин.

Нагадаємо, експортні відносини між Україною та Іраном можуть постраждати через військове загострення, яке виникло днями між США та Іраном.

Українські підприємства, що займаються оптовою торгівлею, працюють в дуже різноманітних напрямках і загалом заробляють досить непогано. Однак є категорії, що особливо вирізняються обсягами виручки бізнесу.

Першу та другу позицію рейтингу посідають енергетичний сектор (купівля-продаж вугілля, газу та нафтопродуктів) – понад 570 млрд грн виручки та спеціалізована торгівля – 450 млрд грн;

А третьою в ТОПі стала реалізація зерна, необробленого тютюну, насіння і корму для тварин – понад 300 млрд грн.

Досягнення зернотрейдерів легко пояснити аграрною спеціалізацією економіки України, де торгівля зерном посідає ключові позиції в структурі вітчизняного експорту. Варто зауважити, що такі аграрні “монстри”, як “Кернел-Трейд” та “Нібулон”, вказують саме оптову торгівлю зерном як основний вид діяльності. 

Загалом же десятка категорій опту виявилася дуже різноманітною – українські компанії активно торгують агротоварами та продуктами харчування, товарами важкої та обробної промисловості, фармацевтичними товарами, хімічними продуктами тощо. 

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...