BUNGE Україна інвестувала $ 180 млн в заводи в Миколаєві — прес-служба
BUNGE Україна інвестувала $ 180 млн в заводи в Миколаєві — прес-служба

Сьогодні на території Миколаївського морського порту компанія «BUNGE Україна» відкрила сучасний виробничо- перевантажувальний комплекс з інвестиціями в розмірі $ 180 млн. Про це повідомляє прес-служба Latifundist.com.

Інфраструктура комплексу включає завод з виробництва рослинної олії, олійний термінал і розширені потужності зернового терміналу.

В ході відкриття генеральний директор «BUNGE Україна» Дмитро Горшунов зазначив, що комплекс продовжує стратегію компанії, спрямовану на розвиток інфраструктури в Миколаївському морському порту.

«У 2011 р компанія побудувала тут сучасний перевантажувальний термінал, який розширив зернові експортні потужності України на 3 млн т в рік. Сумарна вартість обох проектів становить $ 280 млн, і ми продовжуємо інвестувати не тільки в розвиток інфраструктури та експортних потужностей українських портів, а й український АПК в цілому», — додав він.

Маслопереробний завод дозволяє щорічно переробляти 790 тис. т насіння (2,4 тис. т соняшнику і 1,7 тис. т сої в день). Таким чином, перевантажувальні потужності збільшилися на 1,75 млн т зерна, шроту і масла щорічно.

Завдяки роботі нового проізводственноперегрузочного комплексу «BUNGE Україна» обсяг експорту виробленої в Україні продукції і перевалки вантажів в порту збільшиться на 1 млн т.

Присутній на заході Президент України Петро Порошенко сказав, що відкриття комплексу такої потужності і з таким обсягом інвестицій є безпрецедентним для Миколаївського регіону.

«Його значення важко переоцінити і для українського агропромислового комплексу в цілому — це одна з найбільших інвестицій в українську економіку за останні роки. Завдяки нашим американським партнерам і компанії «BUNGE» Україна робить ще один відчутний крок до відновлення економіки і експортних потужностей», — підкреслив Петро Порошенко.

У церемонії відкриття також взяли участь голова Ради директорів компанії «BUNGE» Патрік Лупо і виконавчий директор «BUNGE» регіону Європа, Близький Схід і Африка Томмі Йенсен.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

15 вересня 2017
Bunge купує лідера світового ринку тропічних олій
Корпорація Bunge заявила, що планує придбати 70% акцій компанії IOI Loders Croklaan (Loders), що є філією IOI Corporation Berhad (IOI). Про це...
12 вересня 2017
Bunge планує інвестувати в річкову логістику України
Український підрозділ американського трейдера Bunge планує спрямовувати майбутні інвестиції на розвиток річкової логістики і внутрішніх елеваторів....

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...