Після перевірок, в сфері держзакупівель, до бюджету стягнуто майже півмільярда грн — Білан
Після перевірок, в сфері держзакупівель, до бюджету стягнуто майже півмільярда грн — Білан

У поточному році за результатами перевірок, проведених співробітниками податкової міліції в області державних закупівель, в бюджет було стягнуто 499,3 млн грн. Про це заявив перший заступник голови Державної фіскальної служби України Сергій Білан.

За його словами, всього за фактами правопорушень у сфері держзакупівель в Єдиному реєстрі досудових розслідувань було зареєстровано 191 кримінальне провадження.

«Найбільше зловмисників проходять за статтею 191 Кримінального кодексу України. Це привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем», — сказав він.

Білан зазначив, що 69 кримінальних проваджень зареєстровані за статтею 212 КК (ухилення від сплати податків, зборів) і 13 проваджень — за статтею 209 (легалізація доходів).

Перший заступник голови ДФС також підкреслив, що переважну більшість проваджень відкрито за фактами порушень, скоєних переможцями конкурсних торгів — 115, а 40 — замовниками.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...