На ремонт доріг в 2016 році витратять 5 млрд грн — Омелян
На ремонт доріг в 2016 році витратять 5 млрд грн — Омелян

Під час засідання Уряду, яке відбулось 8 червня, було затверджено три документи щодо додаткового фінансування дорожньої галузі у поточному році. Так, 3,9 млрд гривень буде виділено на ремонт доріг, 1 млрд — на ямковий ремонт і 500 мільйонів на заміну верхнього шару доріг. Окрім цього, більше 500 мільйонів гривень буде спрямовано на повернення боргів попередніх років. Про це повідомив міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

Він наголосив, що це стало можливим завдяки політичній волі Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, який чітко дотримується пріоритету 2016 року — відновлення автошляхів.

«Сьогодні Урядом було прийнято рішення виділити фінансування у розмірі 3,9 млрд грн кредитних коштів попередніх років, які не використовувалися, на відновлення доріг по всій Україні. Напрямки фінансування вже розподілені, щоправда вони ще повинні бути погоджені бюджетним комітетом Верховної Ради, але чітке бачення є. Планується співфінансування з місцевих бюджетів: 90% вартості робіт сплачує держава, 10% — місцеві фонди», — повідомив Омелян.

Міністр зазначив, що цього року на вітчизняні дороги планується витрати ще близько 1,5 млрд грн, з яких мають профінансуватися ремонтні роботи та повернення боргів підрядникам за попередні роки.

«Ми маємо додатковий мільярд на усунення ямковості. Зокрема, плануємо роботи з відновлення верхнього шару доріг, що дозволить подовжити термін їх функціонування на 4 роки. Крім того, маємо трохи більше 500 мільйонів на погашення боргів попередніх років, але саме тих, де була підтверджена якість доріг, підрядники перевірені СБУ, фінансовою інспекцією і мають судове рішення про те, що ці роботи дійсно мали місце, але гроші не виплачені. Це також ключовий момент — відновлення довіри між державою і бізнесом», — розповів міністр.

Також міністр наголосив на необхідності створення Дорожнього фонду та проведення децентралізації Укравтодору.


Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...