Відкриття ринку землі так само важливе, як і відкриття ринку водних ресурсів, – Іван Кунь
Іван Кунь

Сільське господарство – це один із самих великих забрудників води, і відсутність стратегії використання водних ресурсів призведе до результатів, яким ніхто не зрадіє. Про це заявив генеральный директор Інтерпроект GmbH Іван Кунь під час Земельних дебатів, які відбулися 10 жовтня у Києві.

Як заявив Кунь, вода і земля – це надважливі ресурси і регуляція використання цих ресурсів має бути вдосконалена. Адже відсутність контролю породжує хаос, який може призвести до непоправних екологічних та економічних наслідків.

Ми бачимо, що ситуація з використанням водних ресурсів всіх влаштовує: з одного боку, населення не хоче платити за використання води і не вважає це доцільним, хоча вода в Україні, як і земля, це також ресурс. З іншого боку, комунальники, які мали б опікуватися цим питанням, теж задоволені ситуацією, адже вони займаються лише ремонтами, хоча ці ремонти – не вирішують стратегічних питань і це може закінчитися дуже погано», – повідомив Іван Кунь.

 

Під час своєї промови він повідомив про створення громадської організації «СІТІ АП», яка буде займатися «водними» питаннями тощо.

Ми провели дослідження-прогнозування ситуації і маємо бачення того, яке майбутнє нас чекає. У нас є два шляхи розвитку – ситуативне реагування або стратегічний підхід до питання з використанням водних ресурсів. Також ми бачимо зволікання, яке може призвести до екологічної катастрофи. Попри це все, існує майже неможливий сценарій – довгострокова стратегія з просвітницькою діяльністю і самоорганізацією суспільства, хоча його реалізація допомогла б нам зайти у сталий ринок води», – заявив Іван Кунь.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

14 жовтня 2019
В аграрному комітеті розповіли, що формуватиме вартість землі на ринку
Ціну на землю в Україні формуватиме сам ринок після його появи. Про це на прес-конференції у п'ятницю сказав голова профільного комітету ВР з питань...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...