Польський бізнес зацікавлений у відкритті ринку землі в Україні
Польський бізнес зацікавлений у відкритті ринку землі в Україні

З відкриттям в Україні ринку землі  підприємцям Польщі варто серйозно подумати над інвестуванням і початком бізнесу в сусідній країні. Адже Київ поступово рухається в напрямку Євросоюзу і створює все приємніші умови для економічної діяльності. Про це в інтерв’ю для Rzeczpospolita сказав колишній міністр економіки Польщі Яцек Пєхота. 

На думку Пєхоти, скасування мораторію на продаж землі в Україні стане сигналом не лише для аграрного бізнесу, а й узагалі для будь-яких фірм.

«Ми говоримо фірмам з агропродовольчого сектору подумати про діяльність на українському ринку. Не можна заперечити те, що в Україні ідеальні умови: у неї великі запаси чорнозему й сприятливий для посівів клімат. Україна має асоціацію з Євросоюзом, а формальних перешкод для української аграрної промисловості стає все менше. В перспективі вона буде ставати все більш конкурентною на європейському ринку. Потрібно взяти участь у цьому успіху України через інвестування з нашого боку і спільні проекти з підприємцями з-над Дніпра», – сказав Пєхота.

Він додав, що йдеться не лише про сільське господарство. Загалом, на його думку, українцям бракує досвіду роботи на ринку Євросоюзу, в європейському маркетингу і відповідності європейським стандартам.

Він також вказав на створення антикорупційних органів в Україні. На думку колишнього польського міністра, запуск системи ProZorro став «візитною карткою Києва». Та водночас корупція лишається проблемою України.

Вона ще довго буде, тому що найважче змінити ментальність людей. Але важливо те, що з корупційними скаргами тепер є до кого звернутися. Тут ситуація радикально змінилася!», – сказав колишній польський міністр, додавши, що в Україні, зрештою, можна уникнути корупційних справ, якщо розуміти всі процеси.

Нагадаємо як наразі пишуть земельний закон у президентській команді – про це у матеріалі «Офіс президента заземляється — 7 деталей закону: референдум пайовиків, квоти на держземлі, інвентаризація...».

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

10 вересня 2019
Рада ухвалила за основу законопроект про зменшення тиску на бізнес у першому читанні
Верховна Рада ухвалила у першому читанні за основу законопроект №1080 про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України, які...
9 вересня 2019
Бюджет України втрачає до 22 млрд грн у рік через тіньову оренду с/г земель — дослідження
Бюджет України недоотримує від 6 млрд до 22 млрд грн у рік через тіньову оренду сільськогосподарських земель. Такий результат отримали автори...
9 вересня 2019
Міністр Тимофій Милованов назвав два критерії відкриття ринку землі в Україні
Для відкриття ринку землі в Україні необхідно фокусуватися на двох критеріях. Перший — це економічне зростання....

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...