Зеленський озвучив основні завдання децентралізації
Зеленський озвучив основні завдання децентралізації

Президент України Володимир Зеленський окреслив першочергові завдання у сфері децентралізації та регіональної політики. Про це він заявив під час зустрічі з керівництвом Верховної Ради, Кабінету Міністрів та правоохоронних органів окреслив першочергові завдання у сфері децентралізації та регіональної політики, повідомляє АgroРolit.com.

«Невідкладне завершення процесу децентралізації, зокрема внесення змін до Конституції України, – передача реальної влади, фінансів та ресурсів на місця, завершення секторальної децентралізації, наближення послуг до кожного мешканця громади, забезпечення їхньої якості», – наголосив Володимир Зеленський.

Також Президент підкреслив необхідність визначити остаточні правила формування державного адміністративно-територіального устрою, закріпити межі кожної адміністративно-територіальної одиниці, завершити об’єднання територіальних громад.

Реформувати місцеві органи виконавчої влади, які, серед іншого, контролюватимуть законність рішень новоутворених органів місцевого самоврядування. Провести місцеві вибори на новій адміністративно-територіальній основі, – зазначив він.

За словами Президента, термін виконання цих завдань – 2019-2020 роки.

Глава держави також доручив затвердити нову державну стратегію регіонального розвитку на наступні 6 років (2021-2027-й).

Крім того, до кінця 2019 року має бути забезпечено ефективне використання коштів Державного фонду регіонального розвитку та інших бюджетних програм розвитку регіонів, а також підвищення спроможності Агенції регіонального розвитку.

Також Володимир Зеленський заявиви, що уряд має ухвалити нову державну стратегію регіонального розвитку на наступні 6 років. 

Ухвалити нову державну стратегію регіонального розвитку на наступні 6 років – Стратегія 2021-2027, ефективно використовувати кошти регіонального розвитку й інших бюджетних програм розвитку регіонів, підвищення спроможності Агенції національного розвитку – до кінця 2019 року, — зазначив Зеленський.

Нагадаємо 7 децентралізаційних викликів президентові Зеленському та його команді та моніторинг запровадження децентралізації в Україні — 2014-2018 роки.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

23 жовтня 2019
Реформу децентралізації закріплять змінами у Конституції України
Зміни територіального устрою, передбачені реформою децентралізації закріплять в Основному законі України. Презентацію проекту представлять під час...
15 вересня 2019
Кінець децентралізації: влада просить місцеві бюджети повернути гроші на соціально-економічний розвиток, — Ганущин
Державна казначейська служба України наказала призупинити проведення видатків та не вводити платіжних доручень до картотеки неоплачених платіжних...
11 липня 2019
Зеленському підготували нову дорожню карту децентралізації – ініціатива
Щоби завершити реформу  децентралізації та посилити роль місцевого самоврядування в регіонах, Президенту Володимиру Зеленському пропонують...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...