Україна не буде підписувати жодного нового “меморандуму” з МВФ — Вадатурський
Україна не буде підписувати жодного нового “меморандуму” з МВФ — Вадатурський

Всі заяви про новий меморандом з МВФ — це фейк, жодного нового документу з МВФ Україна підписувати не буде, і в цьому всі скоро переконаються. Про це заявив народний депутат фракції Партії «Блок Петра Порошенко» Андрій Вадатурський.

«Заяви щодо нових, ніби то, меморандумів, чи нових домовленостей — це свідома дезінформація. Є лише одна домовленість, яка була підписана орієнтовно півтора роки тому, коли ще попередній Уряд уклав домовленості з МВФ на суму близько $9 млрд. Ця программа продовжується, і ми отримуємо транші. Зараз ми маємо отримати $1,7 млрд, які повинні були надійти ще у січні місяці. Тому жодного іншого меморандуму, чи угод ми не підписували і не плануємо підписувати», — наглосив парламентар.

Андрій Вадатурський також зазначив, що світова практика співпраці з фінансовими установами не передбачає зміни попередньо укладених домовленостей.

«З власного досвіду співпраці зі світовими банкірами можу сказати, що це не добра ознака для жодної сторони, коли постійно перепідписується якась угода, постійно змінюються правила гри», — повідомив народний депутат.

Водночас Андрій Вадатурський сказав, що у червні цього року буде засідати рада МВФ і там, цілком можливо, будуть обговорюватися зміни до діючої угоди.

«Але це будуть зміни до вже діючого меморандуму, і там принципово нових речей, чи зміни тих положень, які вже виконані — не буде. Там не буде ринку землі, бо Укрїана сьогодні до цього не готова, там не буде збільшення пенсійного віку. Хочу нагадати, що домовленості з будь-ким, навіть з МВФ, не будуть виходити за рамки Коаліційної угоди», — підкреслив парламентар.

На переконання Андрія Вадатурського для МВФ головне, щоб бюджет України був збалансований, і вчасно були виконані кредитні зобов’язання.

«Що виграє МВФ від того, що в Україні буде відкритий ринок землі? Нічого. Яка користь МВФ від підвищення пенсійного віку, від того, що люди будуть працювати більше? Жодної. Їм потрібно знати єдине: що Україна рухається в правильному напрямку, і через певний період відбудеться повернення кредиту. Крапка. І не потрібно шукати когось, хто хоче завдати нам шкоди. Головне для МВФ, щоб в Україні був збалансований бюджет. Як ми цього досягнемо — це наша справа”, — наголосив Вадатурський.

Андрій Вадатурський також підкреслив, що намагання окремих політиків подати співпрацю України з МВФ як зло — шкодить самій державі.

«Я вже звик до спрощених пояснень, ми зараз обвинувачуємо людей, які єдині, які хочуть допомогти Україні і намагаються нам дати гроші. Вони не лише дають гроші, вони подають позитивний сигнал фінансовому світу, що в Україні стабілізується ситуація, що еконміка відновлюється», — сказав народний депутат.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

19 липня 2016
Депутат Вадатурський "тихо" вийшов з БПП ― скандал
Народний депутат, член парламентського комітету з питань аграрної політики та земельних відносин Андрій Вадатурський вийшов з партії "Блок Петра...
5 червня 2016
Підтримка МВФ стабілізувала економіку — Гонтарева
Підтримка Міжнародного валютного фонду і Світового банку дозволила уряду України і Національному банку стабілізувати економічну ситуацію в умовах...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...