Нардеп Кормишкін пообіцяв роздати свою фермерську землю людям
Нардеп Кормишкін пообіцяв роздати свою фермерську землю людям

Генеральний директор групи компаній «ПАЕК», депутат Миколаївської обласної ради Юрій Кормишкін має намір роздати людям свою фермерську землю, яка знаходиться у Снігурівському районі. Крім того, допомогти людям розпаювати державну землю, яку орендують його підприємства. Про це аграрій заявив в коментарі журналістам, пише mycity.mk.ua.

«Поважаю людей, які вміють озвучувати свою позицію чесно, дивлячись в очі. Сам дотримуюся такого правила і іншим рекомендую не опускатися до рівня «жабодавов». Я розумію, що не всім моїм «доброзичливцям» вистачає сміливості і сили духу опонувати відкрито, тому через день в мережі з'являються анонімні вкидання відвертого безпідставного наклепу на мою адресу. Зазвичай ці описи у мене викликають лише посмішку, але, коли мова стосується інтересів простих людей, я не можу промовчати», — озвучив свою позицію Кормишкін.

Аграрій розповів, що останнім часом на зустрічах в Снігурівському районі до нього регулярно звертаються вчителі, медики, АТОвці з проханням допомогти їм отримати землю. Мова йде про 550 га землі державної власності, яку він чесно орендує, обробляє і платить податки. Юрій Кормишкін підкреслив, що законність його діяльності на цих землях вже перевірена правоохоронними органами.

Сьогодні право отримати у власність 2 га землі надали будь-якому громадянину України на законних підставах. І, як розповів аграрій, кілька тижнів як процес запущений. Юристи компанії «ПАЕК» абсолютно безкоштовно допомагають лікарям, вчителям, АТОвцям, мешканцям сіл Снігурівського району отримати землю. Близько 250-270 осіб отримають паї по 2 га.

Це не співробітники компанії «ПАЕК», не мої родичі або друзі. Це люди, які не скористалися законним правом на отримання земельної ділянки. Але багато років пропрацювали в улюбленому краї, присвятили себе вихованню дітей і порятунку життів інших людей. Так хіба вони не мають право отримати у власність землю, на якій працюють? І сьогодні, коли у деяких можновладців повертається язик ділити селян на гідних і не гідних, промовчати неможливо! Нехай, дивлячись в очі цим людям, Леонід Голобля особисто скаже, що вони не гідні отримати паї», — зазначає Кормишкін.

Юрій Кормишкін впевнений, що маніпулятивним шляхом, керівництво Снігурівської ОТГ намагається позбавити людей можливості отримати землю. Так само аграрій стверджує, що така практика вже існує — багато підприємств Снігурівського району роздали орендовану державну землю у власність населення, але у діючої влади виникають питання тільки, коли мова йде про підприємства Кормишкіна.

Ви б краще зайнялися фермерами, які обробляють землю без договору оренди і не платять ні копійки податків до бюджету! Я впевнений, що, об'єднавши зусилля, всі разом ми досягнемо справедливості, і, нарешті, власниками цих паїв стануть звичайні люди, а не родичі нового глави ОТГ. Більш того, я прийняв рішення — розпаювати не тільки всю державну землю, яка знаходиться в оренді групи компаній «ПАЕК», а й всю фермерську землю — свою і своєї дружини — і роздати по 2 га простим людям. Дай Бог, у нас це вийде! » — заявив Кормишкін.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

9 липня 2020
Виробництво комбікормів в Україні скоротилося на 6%
За підсумками 2019 року виробництво кормів (без урахування преміксів) в Україні становить 6,3 млн т. Такий результат є найнижчим за останні шість...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...