«Укрспирт» назвав умови для відновлення поставок спирту, припинених із 1 липня
«Укрспирт» назвав умови для відновлення поставок спирту, припинених із 1 липня

Державне підприємство «Укрспирт» просить Міністерство фінансів України надати роз'яснення для відновлення поставок спирту виробникам алкогольної продукції, припинених із 1 липня. Про це повідомив начальник управління юридичного супроводу держпідприємства Олег Дмитренко, передає unian.ua.

Нагадаємо, що з 1 липня «Укрспирт» перестав відвантажувати сировину для виробництва горілки. Неузгодженість у законодавстві може призвести до зупинки цілої галузі. 

«Міністерству фінансів було дано доручення надати роз'яснення щодо можливості реалізації спирту із застосуванням заходів контролю з допомогою наявних коштів, які були встановлені до 1 липня цього року, а також роз'яснити працівникам ДФС на місцях, які документи необхідно оформляти при вивезенні спирту з акцизного складу та ввезенні на склад лікеро-горілчаних підприємств», – сказав Дмитренко.

За його словами, «Укрспирт» отримав роз'яснення щодо вимог до лічильників на відвантаження спирту після прийняття Кабміном постанови від 19 червня про врегулювання порядку ведення реєстрів витратомірів.

Стало очевидно, що особливих вимог для лічильників на спирт немає. Тоді ми й почали терміново закуповувати стандартні лічильники, які відповідають вимогам Податкового кодексу. У середньому лічильник коштує 200-400 тис. грн", – додав Дмитренко.

Він наголосив, що в планах підприємства до 1 серпня встановити лічильники на 16 виробничих майданчиках, а до 1 жовтня – обладнати лічильниками всі 40 виробничих майданчиків.

У зв'язку зі сформованою ситуацією «Укрспирт» просить Мінфін визначити період, який дозволить використовувати діючу до 1 липня систему обліку та оформлення вивезення спирту, що дасть можливість відновити його відвантаження.

З проханням врегулювати ситуацію з відвантаження спирту ДП «Укрспирт» представники лікеро-горілчаних підприємств, Федерація роботодавців України та асоціація «Укргорілка» також звернулися до президента України та прем'єр-міністра. Учасники ринку також просять скасувати монополію «Укрспирту» на виробництво, продаж та імпорт етилового спирту.

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

1 листопада 2019
Оголошено конкурс на посаду керівника «Укрспирту»
Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України оголосило конкурс на посаду керівника державного підприємства спиртової...
29 жовтня 2019
Зеленського закликали зупинити демонополізацію ринку спирту через збитки для бюджету
Володимира Зеленського закликали зупинити демонополізацію ринку спирту через збитки, які це може завдати державі. Про це у своєму блозі написав...
10 жовтня 2019
Безлад у спиртовій галузі щороку забирає у держави 4,6 млрд грн, – радник міністра економіки
Держава щороку недоотримує через тіньові оборудки в спиртовій галузі 4,6 млрд грн. Про це повідомив радник міністра розвитку економіки, торгівлі та...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...