ЄБРР зменшить кредитны апетити аграіїв — Чакрабарті
ЄБРР зменшить кредитны апетити аграіїв — Чакрабарті

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) цьогоріч виділить Україні менше коштів через політичний глухий кут, в якому опинилася країна. Про це заявив президент Європейського банку реконструкції та розвитку Сума Чакрабарті.
ЄБРР є одним із найбільших іноземних інвесторів України. Проекти, які він втілював у країні протягом лише 2014-го та 2015-го років загалом обійшлися йому в 2,2 млрд євро.

«У цьому році, я не думаю, що наблизимося до суми в мільярд євро, тому що, коли говорити щиро, то слід визнати — політична ситуація в країні в першому кварталі цього року продемонструвала відсутність рішень, деякі процеси починають рухатися лише зараз», — сказав він.

Нагадаємо, Верховна Рада України обрала прем'єр-міністром країни союзника президента Порошенка — Гройсмана, лише в середині квітня, після місяців перебування в політичному глухому куті.

В сусідню Росію банк припинив робити будь-які нові інвестиції ще в 2014 році. В такий спосіб ЄБРР підтримав санкцій Європейського Союзу проти офіційного Кремля, що були накладені у відповідь на окупацію українського Криму Росією.
Водночас Чакрабарті заявив, що Європейський банк реконструкції та розвитку не має жодних планів закривати російські офіси.

«Ми підтримуємо наші операційні можливості в Росії», — заявив він і додав, що деякі співробітники ЄБРР у цих офісах працюють над проектами у інших країнах, зокрема, над проектами у Казахстані.

Інвестиції ЄБРР у багатий на нафту Казахстан, що є найбільшою економікою Центральної Азії, протягом останніх кількох років швидко зросли. Цей процес почався відтоді, як країна започаткувала нову хвилю реформ.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...