З початку року лише на Полтавщині зафіксовано 215 порушень земельного законодавства
З початку року лише на Полтавщині зафіксовано 215 порушень земельного законодавства

З початку року державні інспектори Управління з контролю за використанням та охороною земель Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області здійснили 479 заходів державного контролю.

В результаті здійснення заходів виявлено 215 порушень вимог земельного законодавства, повідомляє Урядовий портал.

З метою усунення виявлених порушень державними інспекторами видано 143 приписи, складено 85 протоколів про адміністративне правопорушення та винесено 85 постанов про накладення адміністративного стягнення, з яких у добровільному порядку сплачено 83 штрафи.

За результатами перевірок розраховано розмір шкоди, заподіяної територіальним громадам Полтавщини внаслідок самовільного зайняття земельних ділянок та зняття ґрунтового покриву (родючого шару ґрунту) на суму 428,06 тис. грн, які сплачено порушниками у добровільному порядку.

Крім того, після вжиття заходів державного контролю Управлінням з контрою за використанням та охороною земель усунуто 90 порушень вимог земельного законодавства.

У межах налагодження дієвої співпраці та належного здійснення державного контролю за використанням та охороною земель, Управлінням з контролю за використанням та охороною земель Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області розглянуто 187 вимог органів прокуратури та правоохоронних органів.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...