ЦВК відмовила в реєстрації миколаївському аграрному депутатові Корнацькому
ЦВК відмовила в реєстрації миколаївському аграрному депутатові Корнацькому

Центральна виборча комісія відмовилася реєструвати кандидатами у народні депутати на вибори до Верховної Ради Андрія Клюєва, Володимира Парасюка й кандидата з Миколаєва Аркадія Корнацького. Про це повідомляє прес-секретар громадської мережі «Опора» Олена Логвиненко на своїй сторінці у Facebook. 

Нагадаємо, що «Аграрна партія» наразі не проходить до парламенту, оскільки не долає 5-відсотковий бар'єр.

Повідомляється, що причиною відмови стала невідповідність поданих документів чинному законодавству.

Також повідомляється, що в Первомайському районі Миколаївської області проходить щорічна боротьба за округ збору врожаю «Агрофірмою Корнацьких».

Предметом спору між «Агрофірмою Корнацьких» і 773 пайовиками, які здали в оренду свою ділянки ТОВ «Партнер-Агро» для вирощування культур, є 1,5 тис. га землі. У 1990-х роках місцеві жителі продали свою землю батькам Аркадія Корнацького. Водночас, останніми земля була оформлена з порушеннями, це призвело до того, що суди постановили скасувати даний акт.

Ігноруючи рішення суду, ділянки використовувалися агрофірмою до 2012 року, поки не були зараховані до земель запасу та роздані районною адміністрацією 773 жителям Первомайського району, які здали в оренду свої ділянки підприємству «Партнер-Агро».
Попри те, що Корнацький більш не має прав на землю, він продовжує використовувати цю ділянку для засіву і збору врожаю.

У свою чергу, після того як Аркадій Корнацький став народним депутатом України від партії «БПП», президент України Петро Порошенко в 2016 році видав указ №142 «Про скасування рішення голови Первомайської районної державної адміністрації Миколаївської області» та розпорядження №98 «Про деякі розпорядження голови Первомайської РДА Миколаївської області».

Так, дані укази зіграли свою роль для Корнацьких у земельній суперечці, оскільки завдяки цим законам стало можливо апелювати в суді рішенням про скасування видачі землі 773 бюджетникам.

Пізніше голова Миколаївської обласної державної адміністрації Вадим Меріков наказав скасувати кілька розпоряджень голови Первомайської райдержадміністрації, які стосуються земель біля Чаусове-2. Однак відповідне розпорядження Вадима Мерікова було оскаржено та скасовано Миколаївським окружним адміністративним судом як незаконне. А в жовтні 2017 року жителька Первомайська Анна Панкова подала в суд позов про визнання незаконним і скасування указу президента України Петра Порошенка, в якому зацікавлений нардеп від фракції партії «БПП» Аркадій Корнацький.

Як відомо, прибуток «Агрофірми Корнацький» йде в Росію, де живуть власники фірми – дочка нардепа Корнацького. Сам нардеп зізнався, що вони є громадянами РФ. Крім того, за інформацією народного депутата Вадима Підберезняка, Аркадій Корнацький за матеріалами кримінальної справи підозрюється російськими правоохоронними органами в замовному вбивстві 20-річної давності.

Крім цього, Підберезняк навів факти того, що Аркадій Корнацький, будучи громадянином України і народним депутатом України, продовжує залишатися громадянином Російської Федерації, маючи дійсний російський паспорт. А також бізнес у Росії й окупованому РФ Криму. З цього приводу НАБУ відкрило справу.

 

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

24 жовтня 2019
ДБР проводить обшуки в екс-депутата й землевласника Аркадія Корнацького
Державне бюро розслідувань (ДБР) проводить обшуки в екс-депутата, землевласника Аркадія Корнацького. Про це він повідомив на своїй сторінці у...
17 червня 2019
Вибори під загрозою: до КСУ надійшов документ із 226 голосами членів коаліції — джерело
25 червня — крайній термін, коли КСУ має поставити крапку у питанні (не)законності оголошених Володимиром...
9 червня 2019
Михайло Поплавський очолив виборчий список Аграрної партії
Сьогодні на XXI позачерговому З’їзді Аграрна партія України представила список кандидатів на вибори у Верховну Раду. Виборчий список...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...