Мінагрополітики та аграрії домовилися про зустрічі з питань держпідтримки
Мінагрополітики та аграрії домовилися про зустрічі з питань держпідтримки

Ольга Трофімцева привітала створення «Агро-Продовольчої Ради», презентація якої відбулася 4 червня у Києві в рамках «Агро-2019».  В. о. міністра агрополітики висловила впевненість, що відтепер вона зможе отримувати інформацію про потреби аграріїв з перших рук під час офіційних зустрічей з представниками «Агро-Продовольчої Ради», які вони домовилися проводити регулярно.

Нагадаємо, що українські фермери, виробники та переробники аграрної продукції створили громадське об'єднання «Агро-Продовольча Рада».

«Професійні секторальні об’єднання, такі, як «Агро-Продовольча Рада», для мене надзвичайно важливий фактор. Це прямий і постійний діалог з усіма виробниками різних секторів і галузей, тільки так можна отримувати інформацію з перших рук, дізнаватися, що реально відбувається в секторі», — звернулася Ольга Трофімцева до учасників.

Вона повідомила, що міністерство зацікавлене в проактивній позиції виробників та переробників щодо питань дерегуляції, державної підтримки галузі:

Я сподіваюся, що ми наступного разу зустрінемося за більш формальних обставин і проведемо зустріч між міністерством та «Агро-Продовольчою Радою», щоб обговорити цьогорічний рівень держпідтримки й перспективи державної підтримку аграріїв на наступні роки. Ми вже зараз почали робити непогані речі (садівники це мають підтвердити), та цього недостатньо, ми чудово розуміємо: десь система працює ефективно, десь менш ефективно. Десь програма використовується майже на 100 %, десь — набагато менше», — заявила Ольга Трофімцева.

За її словами, Мінагрополітики від аграріїв потрібні: ініціатива, бачення і конструктивні пропозиції:

«Я вдячна за ініціативу, за створення «Агро-Продовольчої Ради». І я дійсно вважаю, що ми з вами розпочнемо регулярний, дієвий діалог для того, щоб сектору працювалося легше, для того, щоб сектор працював ефективніше. Все буде агро! Все буде Україна».

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

22 червня 2019
Ольга Трофімцева: Мінагрополітики переходить на більш активну роботу в регіонах
Підтримка малого та середнього фермерства залишається серед ключових пріоритетів Мінагрополітики. Саме тому міністерством розпочато всеукраїнську...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...