Японія підтримає програму допомоги малих фермерів України — Кутовий
Японія підтримає програму допомоги малих фермерів України — Кутовий

Україна працює над залученням Японії до програми підтримки малих фермерів та підвищенні стандартів якості української продукції. Про це повідомив Міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий.

За його словами, Японія є стратегічним партнером для успішного розвитку українського аграрного сектору і малих фермерських господарств, зокрема, оскільки наразі більшість інвестицій в Україну надходить саме в сільське господарство.

"Під час зустрічі з Послом Японії Сумі Шігекі ми запропонували японській стороні підключитися до програми підтримки малих фермерів, і їх зорієнтувати на органічне виробництво", — зауважив міністр.

Він зазначив, що у стандартах якості Україна хотіла б орієнтуватися на Японію.

"Якщо Україна за стандартами якості буде працювати з Японією, то з усім світом ми будемо працювати взагалі без проблем. Я особисто зацікавлений, щоб японські стандарти якості тестувалися через виробничі можливості в Україні", — зазначив очільник відомства

Зі свого боку, представники японської компанії повідомили, що компанія "Марубені" є першою компанією, яка намагається відновити поставки сухих молочних продуктів.

"Ми намагаємось довести нашим японським колегам, що в Україні існують компанії, які готові випускати якісні продукти. Також українська курятина може бути конкурентоспроможною на японському ринку. В Японії існує дефіцит вершкового масла, і українські компанії зацікавлені у налагодженні поставок цієї продукції", — зазначили японські колеги України.

Кутовий сказав, що Україна наразі працює над тим, щоб мати торгового представника таких великих корпорацій, як "Марубені".


Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...