У 2019 році запрацює поромна переправа Орлівка – Ісакча на Дунаї
У 2019 році запрацює поромна переправа Орлівка – Ісакча на Дунаї

Морська юридична інвестиційна компанія, ТОВ «Поромний комплекс Орлівка – нові ворота в Європу» готується до запуску першої черги поромного комплексу, який з'єднає український і румунський населені пункти, розташовані на різних берегах Дунаю. Про це повідомляє кореспондент АgroРolit.com.

Нагадаємо, що вантажні перевезення по річці будуть в найближчі роки істотно зростати, в тому числі через посилення вагового контролю на дорогах.

За словами старшого юриста інвестиційної компанії Костянтина Морякова, на відкриття поромної переправи «Орлівка-Ісакча» очікують багато людей, які поки змушені їздити до Румунії через Молдову.

«Щодня поромна переправа зможе перевозити в кожному напрямку до 500 одиниць транспорту, з якого близько 150 вантажного і 350 легкового та до 1000 пасажирів. В обох напрямках курсуватимуть два пороми», – заявив Костянтин Моряков під час круглого столу в Одесі, який проводиться в рамках щорічного портового форуму Ukrainian Ports Forum 2019.

Нагадаємо, вартість проекту становить 12 млн євро. Спочатку передбачалося, що переправа запрацює в 2014 році, але через неузгодженість між українською та румунською стороною відкриття переправи постійно відкладали.

Будівництво на українському березі стартувало восени 2015 року. Перед цим Одеська облдержадміністрація передала «Поромний комплекс «Орлівка» в оренду строком на 49 років дві земельні ділянки в Ренійському районі.

Так, у лютому 2015 року було передано ділянку площею 5,6 га (для будівництва міжнародного пункту пропуску через держкордон), в жовтні – ділянку площею 2,6 га земель водного фонду (для будівництва гідротехнічних споруд).

На переправі будуть працювати 4 пороми з осадкою 1,5 метра. Відстань між українським і румунським берегами на переправі становитиме не більше 900 метрів.

Етапи реалізації інвестиційного проекту
2013 р. – проведення дослідження доцільності розбудови поромного комплексу.
2015 рік – початок будівельних робіт.
2018-й – завершення будівельних робіт першої черги поромного комплексу на річці Дунай.

За задумом авторів проекту планувався запуск 4 поромів, але поки що працюватимуть 2.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

3 червня 2019
Порти «Ольвія» та «Херсон» передадуть у концесію
Вже у червні розпочнеться конкурс на концесію портів «Ольвія» та «Херсон». Про це у екслюзивному інтерв'ю для...
28 березня 2019
АМПУ презентувала інвестиційний проект у порту Рені
Адміністрація морських портів України представила інвестиційний проект зі створення терміналу скрапленого природного газу (СПГ) у порту Рені. Про це...
12 лютого 2019
В порту «Рені» відновлять будівництво зерноскладу та заводу з переробки олійних
В ренійському порту, що на Одещині, планують відновити будівництво зерноскладу й заводу переробки соняшнику та сої. Про це йдеться у...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...