Україна з 2020 року почне самостійно утилізувати фреон і непридатні пестициди
Україна з 2020 року почне самостійно утилізувати фреон і непридатні пестициди

Із наступного року Україна зможе самостійно утилізувати фреон і непридатні пестициди, не звертаючись за допомогою до іноземних компаній. Це стало можливим завдяки виграному найбільшим вітчизняним виробником засобів захисту рослин і мікродобрив UKRAVIT тендеру UNIDO (Організація при ООН із промислового розвитку). Про це повідомляє прес-служба компанії.

Нагадаємо, через отруєння бджіл пестицидами Україна вийшла з ТОП-3 світових експортерів меду.

Зокрема, українська компанія виграла тендер із реалізації української частини проекту Скоординоване управління видаленням озоноруйнуючих речовин і стійких органічних забруднювачів в Україні, Білорусі, Казахстані та Вірменії.

Згідно з умовами проектного договору, компанія отримає технічну підтримку для створення інфраструктури для утилізації озоноруйнуючих речовин і стійких органічних забруднювачів.

У прес-службі компанії повідомили, що необхідне обладнання буде поставлено в Україну восени цього року. Запуск і повноцінна робота лінії планується вже у наступному році.

Це буде повноцінна виробнича лінія з переробки холодильних, морозильних камер і кондиціонерів та інсінераторна піч", — зазначили у компанії.

Як пояснили в UKRAVIT, високі температури, необхідні для спалювання фреону, підходять також і для утилізації непридатних до використання пестицидів.

Таким чином в Україні вперше почнуть утилізувати небезпечні речовини, які накопичилися за роки незалежності країни.

Якщо раніше для утилізації фреону доводилося звертатися до іноземних компаній, тепер ми зможемо реалізовувати це своїми силами, в Україні", — наголосили в компанії.

Серед іншого, проект дозволить Україні виконувати взяті на неї зобов'язання щодо збереження навколишнього середовища в рамках ратифікованих міжнародних угод — Монреальського протоколу, Базельської і Віденської конвенцій, а також Паризької угоди.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

29 липня 2021
Володимир Зеленський підписав закон «Про пестициди та агрохімікати» щодо ввезення пестицидів на митну територію України
Президент України Володимир Зеленський 29 липня підписав закон №1586-IX (реєстраційний номер 2289) про внесення змін до статті 4 закону України...
11 квітня 2021
Вітчизняні виробники пестицидів сплатили до бюджету у 2020 році 94,2 млн грн податків
Переробна галузь, а саме – виробництво пестицидів, дозволило залучити до бюджету 94,2 млн грн податкових надходжень. Про це йдеться в...
25 лютого 2020
Названо три нормативні документи, які обмежують ввезення в Україну інноваційної хімії
Три нормативні документи, які не дозволяють потрапити в Україну якісним інноваційним засобам захисту рослин, назвав народний депутат України VIII та...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...