Український бренд ігристих вин увійшов до ТОП-10 світу
Український бренд ігристих вин увійшов до ТОП-10 світу

Україна отримала 2 срібні медалі за ігристі вина бренду ARTWINERY: ARTWINE біле брют натюр (вінтаж 2014 року) та GRAND ARTINERO біле брют (вінтаж 2015) на щорічному конкурс London Wine Competition. Про це повідомляє agroperspectiva.com.

Нагадаємо, що прем'єр-міністр України Володимир Гройсман доручив виконувачці обов'язків міністра аграрної політики і продовольства Ользі Трофімцевій надати підтримку українським виноробам. 

Повідомляється, що у березні 2019 року у Великій Британії відбувся щорічний конкурс London Wine Competition — один із найбільш значущих винних конкурсів у Європі. Суддівську колегію представляли 40 осіб: це авторитетні міжнародні експерти вина, власники лондонських ресторанів, дистриб’ютори та імпортери алкогольних напоїв.

За підсумками конкурсу Україна отримала 2 срібні медалі за ігристі вина бренда ARTWINERY: ARTWINE біле брют натюр (вінтаж 2014 року) та GRAND ARTINERO біле брют (вінтаж 2015). Також ми здобули 3 бронзові медалі за вина ARTINERO біле брют, GRAND ARTINERO рожеве брют і ARTWINE рожеве брют.

Цьогоріч ми вперше брали участь у London Wine Competition. Ми вирішили представляти високому міжнародному суддівству наші новинки. В умовах сучасного конкурентного ринку недостатньо просто виробляти якісне вино, споживачі очікують, що воно матиме привабливий вигляд і найкраще співвідношення ціни та якості. Ми пишаємося тим, що вина ARTWINERY отримали таку високу комплексну оцінку на конкурсі вин у Лондоні", ― говорить Ігор Толкачов, генеральний директор компанії ARTWINERY.

ARTWINERY ― найбільше підприємство у Східній Європі з виробництва ігристих вин класичним методом (Traditional Method ― це дозрівання ігристих вин у пляшці понад 9 місяців).

Це єдине виробництво ігристих вин у світі, розташоване на глибині 70 метрів в унікальних мікрокліматичних умовах, створених самою природою. Тут цілий рік зберігаються стабільна температура (+12-+14°С) і відносна вологість повітря (88–90%).

Визначна особливість традиційного методу ― в обов’язковій тривалій витримці ігристого вина у пляшці від 9 до 36 місяців. Лише завдяки цьому народжуються справжні природні бульбашки, які м’яко розподіляються у вині, створюють делікатну гру та розкривають його найкращі смакові відтінки.

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

8 травня 2019
Експерт розповіла, як залучити кошти на розвиток напрямків рослинництва, виноробства та землеробства
Банки кредитують тільки платоспроможних позичальників. І щоб довести свою платоспроможність, фермер має вести бізнес прозоро, а його звітність...
24 квітня 2019
Кримські винороби можуть зупинити виробництво через санкції
Винороби анексованого Росією Криму можуть зупинити виробництво на 6-9 місяців через брак пляшок, що виникла через американські санкції. Про...
17 квітня 2019
На Одещині розпочала роботу Асоціація виноградарів й виноробів
На Одещині розпочала роботу Асоціація виноградарів й виноробів «Тарутине-Теруар», створена у березні 2019 року. Зараз у проекті беруть...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...