За півроку українські продукти можуть з'явитись на полицях австрійських супермаркетів — прес-служба
За півроку українські продукти можуть з'явитись на полицях австрійських супермаркетів — прес-служба

Українські виробники продуктів харчування налагоджують зв’язки в Австрії. Вже за 6 місяців українська продукція може з'явитись на полицях австрійських супермаркетів. Про це повідомляє прес-служба Vienna Trade Fair.

У Відні в рамках Vienna Trade Fair відбулася серія зустрічей представників українських виробників продуктів та закупівельників найбільших австрійських торгових мереж REWE/Billa, SPAR та METRO, які разом покривають майже 75% ринку роздрібної торгівлі в регіоні.
Vienna Trade Fair, який відбувся за ініціативи Посольства України в Республіці Австрія, мав на меті сприяти налагодженню прямих контактів українських експортерів з найбільшими роздрібними мережами Австрії.

За результатами переговорів спостерігається значний інтерес австрійського бізнесу до українських продуктів. У майбутньому очікується підписання контрактів на експорт.

«Така ініціатива — це абсолютно новий підхід у роботі української дипломатії, адже ми безпосередньо організували зустріч найвищих представників обох сторін в одному місці та в один час. Уже сьогодні ми бачимо інтерес щонайменше зі сторони METRO і невдовзі очікуємо інформацію від REWE/Billa та SPAR», — сказав Олександр Щерба, Надзвичайний і Повноважний Посол України в Республіці Австрія.
Австрійська сторона зазначила, що серед українських товарів найбільше їх цікавлять кондитерські вироби, печиво, дитяче харчування, сухофрукти, горіхи, соки та безалкогольні напої.

«Головне не те, що відбулося сьогодні — а те, що відбуватиметься опісля. Сьогодні ми отримали перше зелене світло та корисні поради від австрійської сторони, і тепер очікуємо на переведення переговорів у практичну площину та вже за 6 місяців — появу українських продуктів на полицях австрійських супермаркетів», — коментує Грегорі Фішман, старший радник з питань інвестицій компанії «Делойт» в Україні.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...