Держлісагенство рекомендувало реалізовувати деревину через систему ProZorro
Держлісагенство рекомендувало реалізовувати деревину через систему ProZorro

На засіданні колегії Державного агентства лісових ресурсів України розглянуто підсумки діяльності лісогосподарської галузі у І кварталі 2019 року, зокрема, питання зниження обсягів реалізації та зростання залишків деревини на складах лісогосподарських підприємств. Про це повідомляє прес-служба уряду.

Нагадаємо, в Україні започаткують проект з адаптації лісів до змін клімату.

Для вирішення цих проблем колегія Держлісагентства вирішила рекомендувати керівникам територіальних органів, підприємств та установ, які належать до сфери управління Держлісагентства, вжити низку заходів.

Рекомендовано розглянути питання щодо збільшення різних шляхів реалізації лісоматеріалів на внутрішньому ринку, в тому числі з використанням електронних торгових сервісів (торгових майданчиків, магазинів, системи «Prozorro.Продажі»).

Окрім того, на колегії Держлісагентства наголосили на необхідності запровадження активних продажів лісопродукції із застосуванням широкої реклами у ЗМІ та мережі Інтернет.

Також у рекомендаціях йдеться про спрощення доступу населення, підприємств, установ та організацій до наявних ресурсів шляхом забезпечення реалізації з проміжних і нижніх складів та надання послуг щодо вивезення лісопродукції споживачам.

Зазначається, що за І квартал 2019 року підприємствами лісогосподарської галузі від усіх видів рубок заготовлено 3,8 млн куб. метрів деревини*, що на 323 тис. куб. метрів, або на 7,8%, менше в порівнянні з відповідним періодом 2018 року. Загальний обсяг реалізації деревини у круглому вигляді на внутрішній ринок становить 2,9 млн куб. метрів. На зовнішній ринок жодного кубометра необробленої деревини не реалізовано.

Лісогосподарськими підприємствами отримано 3,9 млрд грн чистого доходу від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг), що на 106,1 млн грн менше від аналогічного періоду минулого року (спад 3%). Однією з основних причин зниження обсягів реалізації є спад попиту на внутрішньому ринку", — йдеться у повідомленні.

Станом на 1 квітня 2019 року на складах є 1,2 млн куб. метрів залишків лісопродукції, що на 281 тис. куб. метрів (32%) більше у порівнянні із залишками на початок 2019 року.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

16 листопада 2019
Відкрито дані про е-аукціони та ціни на деревину, – Держлісагентство
Відкрито дані реалізаційних цін на деревину, які склалися за підсумками проведених аукціонних торгів. Про це повідомляє прес-служба Держлісагентства...
22 жовтня 2019
В Україні запровадили електронний облік деревини
Державне агентство лісових ресурсів України інформує про запровадження електронного обліку деревини на державних та комунальних підприємствах, які...
1 вересня 2019
У Раді зареєстрували законопроект про публічні закупівлі
29 серпня у Парламенті зареєстрували законопроект № 1076 який був розроблений спільно з Міністерством економічного розвитку і торгівлі України та...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...