На державну підтримку агросектору  повинно спрямовуватися не менше 1% «аграрного» ВВП – Трофімцева
На державну підтримку агросектору повинно спрямовуватися не менше 1% «аграрного» ВВП – Трофімцева

На державну підтримку агропромислового комплексу України повинно спрямовуватися не менше 1% «аграрного» ВВП. На цьому наголосила в. о. міністра аграрної політики та продовольства України Ольга Трофімцева під час спілкування з членами Комітету підприємців АПК при Торгово-промисловій палаті України, повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

Нагадаємо, що у рамках програми держпідтримки сільського господарства, молодим фермерам надають дотації з бюджету на розвиток господарства. 

Вона додала, що у 2016 році, коли міністром АПК був Тарас Кутовий, до Бюджетного кодексу було внесено важливе положення, яким визначено, що обсяг державної підтримки сільськогосподарських товаровиробників у 2017-2021 роках становить не менше 1% випуску продукції у сільському господарстві.

Під час зустрічі було обговорено низку важливих питань щодо дефіциту жита, правил вивезення зразків продукції галузі виноробства на іноземні виставки, участі вітчизняних виробників у міжнародних виставках, агрологістики, розвитку українського ринку АПК, експорту продукції з доданою вартістю та інше.

Ольга Трофімцева проінформувала присутніх про сучасний стан сільського господарства та актуальні проблеми у цій сфері. Окремо вона звернула увагу на державну підтримку галузі, яка цього року, як і минулого, склала майже 6 млрд грн.

Окрім того, в. о. міністра зупинилася й на стратегічних коротко- та середньострокових пріоритетах діяльності Мінагрополітики та розповіла присутнім про Секторальну експортну стратегію АПК, яка побудована на принципі «3D» – це диверсифікація ринків збуту, диверсифікація товарної номенклатури та диверсифікація суб’єктів експорту.

В рамках реалізації Секторальної експортної стратегії ми передбачили ряд заходів, зокрема, вдосконалення нормативно-правової бази, інформаційний супровід експортерів, організаційна та фінансова підтримка, а також створення Експортного агентства, — відзначила Ольга Трофімцева.

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

28 травня 2019
Українським аграріям Світовий банк надасть позику у розмірі $200 млн
Світовий банк схвалив рішення про надання позики в розмірі $200 млн Україні на реалізацію Програми на основі результатів з прискорення приватних...
24 травня 2019
У 2019 році перед АПК стоїть 5 викликів, — Ольга Трофімцева
Перед агросектором на 2019 рік стоїть 5 ключових викликів. Їх озвучила в.о. міністра аграрної політики і продовольства Україні Ольга Трофімцева в...
23 травня 2019
У Світовому банку спрогнозували, як розвиватиметься українська економіка у 2019 році
У поточному році ВВП України зростатиме на рівні 2,7 %. Про це заявила директор Світового банку в Україні Сату...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...