«Новополтавський елеватор» ДПЗКУ: чи є майбутнє?
«Новополтавський елеватор» ДПЗКУ: чи є майбутнє?

Колектив «Новополтавського елеватора» ДПЗКУ не вірить керівництву, а керівники корпорації впевнені – найрозумніше в сьогоднішній ситуації оптимізувати витрати на цьому підприємстві, так як воно неприбуткове. Про це пише elevatorist.com.

Нагадаємо, що аграріям компенсують 30% вартості будівництва елеваторів.

Про ситуацію на «Новополтавському елеваторі», який знаходиться в Миколаївській області і входить в ДПЗКУ, Elevatorist.com дізнався з повідомлення представників колективу.

Вони написали про свої тривоги і підозри. Люди впевнені, що ДПЗКУ хоче закрити елеватор, звільнити співробітників і вивезти обладнання (зокрема, залізничні ваги) на інше зерносховище корпорації. І для такої впевненості у них є документальне підтвердження.

«За словами співробітників, елеватор, який міг би успішно працювати, просто списується в утиль. Причиною того, що відбувається представники колективу вважають неефективний менеджмент. За 5 років на елеваторі змінилося 7 директорів. Серед них були керівники, які намагалися вивести зерносховище з кризи, але вони довго там не затримувалися. Цьому теж тут знаходять пояснення, але оскільки воно не має доказової бази, публікувати ми його не можемо», – ідеться в повідомленні.

Нинішнього директора люди звинувачують в тому, що вона, на їхню думку, недостатньо займається роботою з потенційними клієнтами і не з'являється на робочому місці кожен день. В результаті елеватор, який має спільні потужності одноразового зберігання 80 тис. т, на сьогодні майже порожній. З нього вирішено було вивезти на інший елеватор корпорації навіть останні обсяги зберігається тут зерна.

Співробітники підприємства вважають, що ситуацію можна було б змінити, якби на зерносховище проводили більш гнучку роботу з тарифами. На думку представників колективу, елеватор не дає потенційним клієнтам конкурентну ціну на послуги, а також пропонує її в середині сезону, коли товаровиробники вже визначилися з зерносховищ.

Працівники елеватора кажуть, що клієнти бояться везти зерно на зерносховище, оскільки підприємство має погану репутацію. Чи так це насправді, редакції складно оцінити.

Днями на «Новополтавському елеваторі» ДПЗКУ провели збори колективу, на якому нинішній директор Олена Артемова розповіла про те, як керівництво бачить перспективу подальшої роботи елеватора. Однак, за словами представників колективу, сказаного вони не довіряють.

Співробітники елеватора своє бачення ситуації описали в колективному листі, його відправили керівнику ДПЗКУ Ірині Марченко.

Позицію державної корпорації озвучив директор департаменту елеваторної діяльності та реалізації готової продукції Юрій Присяжнюк.

Він сказав, що «Новополтавський елеватор» – стабільно неприбуткове підприємство. У 2016/17 МР збитки склали 2 млн 75 тис. грн, в 2017/18 МР – 2 млн 400 тис. грн, а на сьогоднішній день це близько 3 млн грн. Втрати таких елеваторів в корпорації перекривають дохідні підприємства, завдяки такій схемі все і тримаються на плаву.

Однак, навіть в такій ситуації, за його словами, мова сьогодні йде не про закриття або консервації «Новополтавського елеватора», а про «оптимізацію витрат».

У ДПЗКУ обіцяють звернути увагу на колективний лист і зробити висновки.

Факти, які викладені в колективному зверненні, підлягають з'ясуванню і справедливою оцінкою, ніж ми зараз і займаємося. В корпорації розроблена стратегія щодо розвитку та оптимізації проблемних підприємств, згідно з якою ми і збираємося діяти в новому сезоні. Керівництво корпорації також розуміє соціальну функцію таких підприємств, тому в розробці стратегії на слід маркетинговий рік таким філіям ми приділяємо особливу увагу, – запевнив Юрій Присяжнюк.

Люди, у свою чергу, сподіваються, що підприємство буде працювати і збереже робочі місця.

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

1 листопада 2019
У Литві затримано колишнього голову правління ДПЗКУ
У Литві затримано колишнього голову правління ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України» (ДПЗКУ), якого Національне бюро з...
30 жовтня 2019
ДПЗКУ розпочала осінню форвардну кампанію вартістю 16 млн грн
Державна продовольчо-зернова корпорація України розпочала реалізацію програми закупівель зерна врожаю 2020 року, на авансування аграріїв заплановано...
7 жовтня 2019
ДПЗКУ отримала 1,497 млрд грн збитків — результати перевірки
За результатами роботи 2018 року ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України», якою на той час управляло Мінагрополітики,...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...