Три аграрні компанії отримали відзнаку «Янгол Добра» в рамках Національного конкурсу «Благодійна Україна-2018»
Три аграрні компанії отримали відзнаку «Янгол Добра» в рамках Національного конкурсу «Благодійна Україна-2018»

На щорічному конкурсі «Благодійна Україна», де відзначають нагородами найвидатніших благодійників року, з 964 претендентів на нагороду в 23 номінаціях, було обрано 67 лауреатів, серед яких опинилися і три компанії з аграрного сектору.

За право отримати нагороду, змагалися благодійні організації, фонди, представники бізнесу, громадські, волонтерські та молодіжні колективи.

З рук дружини Президента України Марини Порошенко, яка вручала почесні нагороди, «Янголів добра» отримали: в номінації «Благодійність великого бізнесу» – ПрАТ «Миронівський хлібопродукт», в номінації «Всеукраїнська благодійність» – Благодійний фонд «Разом з Кернел», в номінації «Благодійність малого та середнього бізнесу» – ТОВ АГРОФІРМА «ДОБРОБУТ».

Благодійність – це найвищий рівень соціальної відповідальності в діяльності підприємств. Допомога в вирішенні соціальних проблем та проактивна позиція – це не спонтанний та разовий прояв співчуття, а можливість позитивно впливати на розвиток громади та суспільства в цілому. Не тільки участь в благодійних проектах, а саме організація та довготривала підтримка благодійних програм є показником стабільності діяльності підприємства та сталого розвитку і добробуту громад. Найголовніша вимога до бізнесу в напрямі благодійності, це те, що благодійність повинна буди системною, з зафіксованими цілями, термінами реалізації, необхідними ресурсами та показниками ефективності», – прокоментувала нагородження керівник напряму корпоративної соціальної відповідальності МХП Вікторія Нагірняк.

 Організатори заходу повідомили, що у цьому році на загальнодержавному рівні переможців визначали у 23-х номінаціях, які у свою чергу поділилися на 16  основних, 3 індивідуальних та 4 спеціальні. Цьогоріч найбільше заявок надійшло у такі номінації: Благодійність в соціальній сфері – 122 заявки, «Добро починається з тебе» – 103 заявки, Регіональна благодійність – 89.

16 квітня підводяться підсумки «Благодійної України-2018» – на церемонії названі переможці – найкращі благодійники, благодійні організації та практики 2018 року, які удостоїлися титулу «Янгола добра». В рамках конкурсу проходять і регіональні етапи – 12-ть регіональних конкурсів в таких областях: Хмельницька, Одеська, Житомирська, Херсонська, Львівська, Вінницька, Чернівецька, Харківська, Донецька, Київська, Полтавська та Запорізька. Цього року до 20 «класичних» номінацій оргкомітет вирішив додати три нові: «Місцева благодійність», «Добро починається з тебе» та «Платформа добра». Вони були запроваджені вперше», –  прокоментував подію голова оргкомітету Олександр Максимчук.

 За словами організаторів, активна участь бізнесу в соціальних проектах та  благодійній діяльності – це потужна допомога державним інституціям, особливо, коли мова заходить про сільську місцевість.

Ми розуміємо свою відповідальність перед жителями населених пунктів, на територіях яких компанія Кернел веде виробничу діяльність. Найвище визнання і свідчення ефективності соціальних проектів – це громади, від яких ми регулярно отримуємо подяки та зворотній зв'язок. Перемога в національному конкурсі – це ще одне свідчення того, що ми все робимо правильно. Починаючи з 2013 року, з року початку заснування БФ «Разом з Кернел», на підтримку українських регіонів було направлено 200 млн гривень. За цією цифрою стоять не тільки тисячі шкіл, дитячих садочків, лікарень, освітлених вулиць і врятованих життів. За ними стоїть величезна робота внутрішньої команди, яка координує процес більше, ніж у 900 селах України», – прокоментувала нагороду керівник департаменту комунікацій, PR і GR Кернел Оксана Коваль.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

16 жовтня 2019
Аграрії оформили аграрних розписок на більш ніж $320 млн
У 2019 році українські аграрії оформили 1,25 тис. аграрних розписок загальною вартістю понад $320 млн. Про це заявив спеціаліст з фінансового сектору...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...