Вікторія Капелюшна: на кінець 2016 року очікується запуск заводу в Голландії на повну потужність
Вікторія Капелюшна: на кінець 2016 року очікується запуск заводу в Голландії на повну потужність

Голландський завод компанії МХП вже працює у тестовому режимі і на кінець року очікується його запуск на повну потужність. Про це в ексклюзивному коментарі AgroPolit.com розповіла фінансовий директор МХП Вікторія Капелюшна, коментуючи неаудовані фінансові результати за 1 кв. 2016 року компанії.

Нагадаємо, що компанія МХП нещодавно придбала завод у Голландії і спільно з голландським партнером Jan Zandbergen BV Віенендаль розвиває виробничі потужності в ЄС. Таким чином агрохолдинг розвиває свою експортну стратегію. Компанія МХП інвестувала близько US$3,5 млн в запуск двох лінії різання на потужностях заводу для переробки м'яса птиці. Ця співпраця дозволяє МХП надавати європейським клієнтам не тільки сировинні продукти, але також упаковані для каналів HoReCa.

«Завод запущений у тестовому режимі… Він поступово виходитиме на повну потужність. Це наш перший досвід за кордоном..», — розповіла Капелюшна.

За її словами, конкретні цифри загальних виробничих потужностей залежать від конкретних планів компанії, які ще корелюються.

«Тестовий режим передбачає роботу кожний день. А кількість днів, які працюватиме завод, залежить від того як будемо використовувати обладнання на ньому. Але на кінець року він має бути однозначно близький до повної виробничої потужності», — підкреслила вона.

Як пояснила Капелюшна, завод у тестовому режимі наразі переробляє 150 тон м’яса птиці в місяць.

«За квітень переробили близько 200 тон м’яса птиці з моменту запуску. А потужність залежить від задач і може бути 7 і 8 тисяч тон в рік», — розповіла фінансовий директор МХП.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

10 березня 2016
МХП через місяць запустить в Голландії підприємство з переробки м'яса птиці — Капелюшна
Найбільший виробник курятини в Україні, агрохолдинг МХП, протягом місяця запустить в ЄС підприємство з переробки м'яса птиці. Про це в ексклюзивному...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...