Рибоохоронні патрулі створили інтерактивні онлайн карти на період нересту
Рибоохоронні патрулі створили інтерактивні онлайн карти на період нересту

Рибоохоронними патрулями Держрибагентства в усіх областях України створено онлайн карти з географічними координатами заборонених або дозволених для рибальства місць в нерестовий період. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Нагадаємо, що з 1 квітня 2019 року у 22 областях України почала діяти нерестова заборона на вилов водних біоресурсів. 

Повідомляється, що, в залежності від регіону, на карту нанесені місця або з переліком нерестовищ, де вилов біоресурсів заборонено, або ділянки, які відведені для любительського рибальства під час нересту. Також на багатьох картах в режимі онлайн можна ознайомитись із географічними координатами зон, заборонених для рибальства протягом усього року.

Так, карти із місцями масового нересту риб можна переглянути у Волинській, Дніпропетровській, Донецькій, Житомирській, Івано-Франківській, Кіровоградській, Львівській, Одеській, Полтавській, Рівненській, Сумській, Харківській, Херсонській та Чернівецькій областях.

З ділянками, відведеними для любительського рибальства на період нересту можна ознайомитись у Вінницькій, Закарпатській, Луганській, Тернопільській та Чернігівській областях.

На картах у Запорізькій, Київській, Миколаївській, Хмельницькій та Черкаській областях позначено як заборонені, так і дозволені для риболовлі зони в нерестовий період.

Для нас важливо було відобразити інформацію у максимально зручному та зрозумілому форматі для рибалок. Щоб, перебуваючи безпосередньо на водоймі, громадянин відкрив карту та зрозумів, в забороненому чи дозволеному для рибальства місці він знаходиться. Сподіваюсь, це допоможе знизити рівень правопорушень у регіонах, – зазначив олова Держрибагентства Ярослав Бєлов.

Інформація, нанесена на карти, регламентується наказами відповідних територіальних органів Держрибагентства, Правилами промислового рибальства та Правилами любительського і спортивного рибальства.

За порушення правил рибальства під час нересту передбачено покарання від адміністративних штрафів до кримінальної відповідальності.

Держрибагентство закликає всіх громадян дотримуватись встановленої заборони та норм чинного законодавства. У разі виявлення порушень — прохання оперативно повідомляти на цілодобову безкоштовну «гарячу лінію»: 0 (800) 50-52-50.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

4 березня 2019
В Україні створять Фонд підтримки розвитку рибного господарства
Міністерство аграрної політики та продовольства України підтримало ініціативу Держрибагентства, погодивши проект Закону України «Про...
1 березня 2019
У 2019 році підприємці рибної галузі зможуть одержати часткову компенсацію відсотків за отриманими кредитами
Надання часткової компенсації відсоткової ставки за банківськими кредитами, залученими для покриття витрат, пов’язаних із провадженням...
25 лютого 2019
У минулому році експорт рибної продукції збільшився на 8%
У 2018 році було експортовано 10,6 тис. т риби та продукції з водних біоресурсів на загальну суму $37,1. Вартість експорту збільшилась на $2,8 млн,...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...