Україна отримає  $ 500 мільйонів Пентагону за певних умов — Маккейн
Україна отримає $ 500 мільйонів Пентагону за певних умов — Маккейн

Голова Комітету Сенату США з питань збройних сил Джон Маккейн розкрив деталі прийнятого напередодні в комітеті бюджету Пентагону на наступний рік, зазначивши, що Україна може отримати півмільярда на оборону і висловивши невдоволення залежністю космічної галузі США від російських ракетних двигунів, що продовжує спонсорувати оточення Путіна. Про це йдеться на офіційній веб-сторінці сенатора.

За його словами, проект закону про оборонний бюджет США на 2017 фінансовий рік "уповноважує виділити до $ 500 млн з метою забезпечення допомоги в сфері безпеки в Україні, в тому числі летальної допомоги".

Разом з тим, законопроект обмежує половину цих коштів, поки міністр оборони США не підтвердить, що Україна вживає суттєвих заходів щодо реалізації в оборонних інституціях реформ, спрямованих на боротьбу з корупцією, підвищення рівня підзвітності, а також підтримки можливостей в сфері безпеки.

При цьому Маккейн не оминув тему агресії Росії в Європі, в тому числі проти союзників по НАТО, пов'язавши це питання з продовженням закупівель Штатами російських ракетних двигунів.

"Не дивлячись на зусилля Комітету, гарантований доступ США в космос продовжує покладатися на російські ракетні двигуни, придбання яких надає фінансову вигоду для помічників і радників Володимира Путіна, — в тому числі осіб, санкціонованих Сполученими Штатами, а також субсидує російську військово-виробничу базу", — зазначив сенатор.

Він підкреслив: "Це неприйнятно, з огляду на те, що РФ продовжує окуповувати Крим, дестабілізувати Україну, загрожує нашим союзникам по НАТО, відправляє зброю до Ірану порушує Договір про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності від 1987 року і бомбить сирійські сили, які борються з режимом Асада, підтримувані США ".

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...