«Українська сторона готова збільшувати поставки на ринок Туреччини ряду продукції» — Рутицька
«Українська сторона готова збільшувати поставки на ринок Туреччини ряду продукції» — Рутицька

Це заступник міністра з питань євроінтеграції відзначила, коментуючи перший день Десятого засідання Міжурядової українсько-турецької комісії з торгівельно-економічного співробітництва. Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

«Туреччина входить в ТОП — 10 країн, з якими Україна має найбільший товарообіг (займає 4-те місце) та посідає 5-те місце по експорту та 4-те — по імпорту. В рамках комісії з питань сільського господарства з турецькими колегами ми  домовились про розвиток всебічної взаємодії у агропромисловому комплексі, розширення співробітництва у тваринництві, рослинництві, у сфері карантину та захисту рослин, розвиток співробітництва у сфері рибного господарства», — відзначила заступник міністра.

Рутицька зазначила, що українська сторона, готова збільшувати поставки на ринок Туреччини зернових, м'ясо-молочної продукції, риби та меду.

«Співпраця з Туреччиною — один з перспективних напрямів роботи, які потребують актуалізації та поглиблення співпраці. За результатами домовленостей в рамках комісії нам є вкрай важливо донести до товаровиробників та експортерів інформацію щодо доступу до ринку сільськогосподарських товарів Туреччини в рамках майбутньої Угоди про вільну торгівлю. Але, в першу чергу, хочу відзначити, що в рамках переговорного процесу позиція України ґрунтується на принципах, які спрямовані на розширення торгівлі та взаємовигідний доступ до ринків сільгосптоварів», — підкреслила вона.

Рутицька візьме участь у підписанні заключного Протоколу Десятого засідання Міжурядової українсько-турецької комісії з торгівельно-економічного співробітництва.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

18 травня 2016
Все про експорт в одному телефонному дзвінку
Під час відкриття консультаційного центру, держсекретар Федерального Міністерства сільського господарства та харчування Німеччини Пітер Блезер...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...