НАБУ намагається запобігти незаконному розпродажу активів «РОСТОК-ХОЛДИНГ»
НАБУ намагається запобігти незаконному розпродажу активів «РОСТОК-ХОЛДИНГ»

Солом'янський районний суд Києва за клопотанням НАБУ прийняв рішення повторно заарештувати корпоративні права, а також все нерухоме майно «РОСТОК-ХОЛДИНГ» з метою уникнути його протизаконної реалізації представниками Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА). Агентству були передані судом корпоративні права всіх підприємств холдингу і його нерухоме майно. Про це повідомляє Elevatorist.com з посиланням на матеріал «Ігри престолів РОСТОК-ХОЛДИНГ» Latifundist.com.

За словами голови Ради директорів групи «РОСТОК-ХОЛДИНГ» Віктора Купавцева, зараз представники АРМА фізично знаходиться на підприємствах групи і блокують роботу. Зерно на всіх елеваторах заарештовано до 1 квітня.

Якби було нормальне з'ясування відносин в суді, то це б не заблокувало роботу. Нас з усіх боків блокують: прокуратура і суди Харківської області, правоохоронні органи і представники ДСО Сумської та Чернігівської областей, АРМА, приватні охоронні структури і «ТІТУШКИ». На нас залишилося тільки кинути танки і армію, тоді були б задіяні вже всі силові органи держави. Якби продавався товар, гроші заходили б на рахунки, була б виплачена зарплата, податки, виконані в повному обсязі зобов'язання перед банками. Але замість цього нашу роботу просто почали блокувати. Це все говорить про те, що вони не налаштовані на конструктив», - говорить він.

На тих підприємствах, де відновили директорів агрогруп (Глухівський елеватор), за його словами, вони зможуть продовжити роботу.

Відзначається, що в відкритому реєстрі юридичних осіб призначені тимчасово виконуючі обов'язки директорів залишаються на своїх місцях.

У свою чергу, на думку юриста фірми Kinstellar Костянтина Лікарчука, управителі, призначені АРМА, повинні продати зерно, а на виручені гроші закупити матеріально-технічні ресурси і почати посівну кампанію навесні.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

28 березня 2019
НАБУ прийшло з обшуками у порт Бердянська
На території Державного підприємства «Бердянський морський торговельний порт» у Бердянську Запорізької області співробітники...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...