Завдяки поєднанню агросектору та ІТ Україна може стати новим лідером серед інших країн, — Євген Уткін
Завдяки поєднанню агросектору та ІТ Україна може стати новим лідером серед інших країн, — Євген Уткін

Якщо Україна зробить ставку на поєднання агросектору та інформаційних технологій, ми можемо стати новим лідером у цій сфері серед інших країн світу. Таку думку висловив сьогодні на заході у Києві засновник і президент міжнародного хай-тек холдингу KM Core (Київ) Євген Уткін, повідомляє кореспондент AgroPolit.com.

Нагадаємо, що минулого року у Києві визначили переможців серед стартап-команд, які пройшли до фінального етапу MHP Accelerator від Radar Tech, Agrohub і МХП. За оцінками експертів, Україна може подвоїти свій ВВП та прибутки від АПК за рахунок інноваційної економіки. За останніми даними, світовий ринок AgTech-технологій зріс на третину.

«Реальна річ, де Україна може бути лідером серед інших країн, на стику ІТ і сільського господарства. Чому? Є великий домашній ринок. А ти не можеш бути чемпіоном світу, якщо в тебе немає великого домашнього ринку… В Україні такий ринок є — це сільське господарство», — вважає він.

За словами Уткіна, наразі ІТ в Україні розвивається успішно на рівні надання консалтингових послуг, а як галузь — значно відстає. Поєднання агро й ІТ може дати хороший симбіоз.

У світі проникнення ІТ у сільське господарство становить близько 7-8%. У нас сьогодні багато говорять про ІТ. Так от, як індустрія вона сьогодні в Україні відсутня. Але ІТ як надання сервісних послуг — розвивається добре. Якщо поєднати ці два компоненти, буде дуже успішний симбіоз», — підсумував він.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...