Підготовлено план обсягів перевезень вантажів на 2019 рік, – «Укрзалізниця»
Підготовлено план обсягів перевезень вантажів на 2019 рік, – «Укрзалізниця»

У 2019 році «Укрзалізниця» перевезе понад 334,2 млн т вантажів, що на 3,7% (на 11,9 млн т) більше, ніж у 2018 році. Про це повідомляє сайт відомства.

Нагадаємо, що Україна може отримати €850 млн від Єврокомісії на покращення залізничної інфраструктури.
 
Також повідомляється, що «Укрзалізниця» підготувала помісячний план обсягів перевезень вантажів на 2019 рік з урахуванням отриманої від ринку інформації.

За формування прогнозу обсягів перевезень вантажів на поточний рік враховувалися такі фактори: прогноз економічного і соціального розвитку України на 2019-2021 роки, історичні тренди зміни обсягів перевезень, сезонність перевезень основних видів вантажів тощо.

Цей план буде направлений галузевим асоціаціям, органам влади і найбільшим вантажовідправникам для вивчення і пропозицій", – ідеться в повідомленні.

Повідомляється, що надані учасниками ринку й асоціаціями прогнози в цілому становлять 23% від загальних прогнозованих обсягів перевезення.

Наступним етапом спробуємо деталізувати його до рівня станцій, як ми це робили в листопаді-грудні 2018 року за плануванні перевезень зернових, що дало свій позитивний ефект у вигляді збільшення обсягів перевезень", – наголосив директор з економіки і фінансів «Укрзалізниці» Андрій Рязанцев.

В майбутньому компанія прагне планувати обсяги можливих перевезень, з урахуванням потреби в них учасників ринку в середньостроковій перспективі до трьох років. Це дасть можливість бізнесу розуміти реалістичність своїх виробничих планів і збільшити обсяги перевезень на наявних потужностях, зокрема шляхом маршрутизації і максимальною зворотною навантаження, зменшити непродуктивні витрати й оптимізувати малодіяльних інфраструктуру.

Протягом IV кварталу 2018 року «Укрзалізниця», продовжуючи розпочату реформу планування, надсилала запити в галузеві союзи, асоціації, спілки та окремим вантажовідправникам, які становлять понад 60-70% в загальному обсязі відправлень вантажів залізничним транспортом, про надання інформації щодо обсягів перевезень на 2019 рік, однак повної інформації ми не отримали. І хоча розуміння проблематики з боку бізнесу покращилося, сподіваємося в наступному році отримати 93% замість 23%", — зазначив Рязанцев.

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

5 березня 2019
На Миколаївщині електрифікують залізничну колію у напрямку морпортів
На Миколаївщині реалізовуватиметься масштабний інфраструктурний проект Укрзалізниці з електрифікації залізничної колії...
19 лютого 2019
«Укрзалізниця» підніме тарифи на перевезення з 1 квітня
Введення нових тарифів на перевезення «Укрзалізницею» можна очікувати не раніше від 1 квітня. Про це заявив директор з економіки та...
7 лютого 2019
ДПЗКУ збільшила перевезення зерна Дніпром
Державна продовольчо-зернова корпорація України (ДПЗКУ) використовує транспортування зерна внутрішніми територіальними водами Дніпра. Зокрема для...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...