Вперше в Україні буде визначено ЧЕМПІОНА В АГРОБІЗНЕСІ
Вперше в Україні буде визначено ЧЕМПІОНА В АГРОБІЗНЕСІ

У лютому 2019 р. буде проведено І Зимовий чемпіонат аграрного бізнес-моделювання від FarmForesight і AgroPolit.com. Командам з аграрних компаній України і збірним командам пропонують спробувати свої сили в онлайн-симуляції, яка моделює аграрні бізнес-процеси. Команда переможців стане онлайн-чемпіоном України з агробізнесу та отримає повернення капіталу в п'ятикратному розмірі.

«З цього чемпіонату ми мріємо створити олімпійські аграрні ігри, тільки прокачувати ми будемо не м'язи, а розум. Тут усі рівні, не важливі ні посади, ні досвід, головне — бажання розвиватися і вчитися. Такі турніри необхідні, щоб об'єднати ринок і посилити фундамент кожної агрокомпанії — її команду. Моя сестра-школярка розібралася в симуляції, тому я впевнена, що найкращі аграрні уми зможуть показати вищий пілотаж і завоювати звання "Чемпіонів України з агробізнесу". Відкидайте скепсис — починайте мірятися врожайністю, цінами і EBITDA на гектар онлайн», — зазначила СЕО Latifundist Media Тетяна Приходько.

P.S. У чемпіонаті буде не тільки корисно, а й дуже весело та азартно брати участь. Наприклад, ось так Тетяна танцювала, коли продала в симуляції соняшник за гарною ціною :)

Чемпіонат пройде з 11 по 28 лютого.

З 11 - 22 лютого в онлайні.

28 лютого - фінал.

У всіх команд будуть однакові вихідні умови:

  • 5 культур (соняшник, кукурудза, соя, рапс і пшениця)
  • 3 роки моделювання з випадковими ціновими та погодними сценаріями
  • можливість застосовувати масові операції і детально аналізувати результати

Кожна команда покаже свою ефективність, моделюючи такі процеси:

  • сівозміну і планування витрат
  • управління запасами ТМЦ
  • управління польовими операціями, які передбачають внесення насіння добрив і ЗЗР
  • управління фінансами підприємства
  • продаж готової продукції (спот, форварди)

Результати оцінюються за основними параметрами ефективності: повернення капіталу (рентабельність) і EBITDA на гектар.

Цей симулятор передбачає моделювання основних управлінських і деяких агрономічних процесів, які відбуваються в рослинництві. Все, що стосується планування й управління: сівозміна, розрахунок витрат на насіння, добрива, ЗЗР за кожною культурою. Водночас враховуються погодний фактор, ціни на ринку, можливі варіанти продажу продукції (за спотовими, форвардними контрактами тощо)», — розповідає про свою розробку засновник FarmForesight Олександр Ейне.

Всі учасники турніру матимуть можливість грати звичайні тренувальні сесії і сесії чемпіонату, в яких будуть визначені однакові умови для кожного. Кожна повністю зіграна сесія чемпіонату записуватиметься в загальний залік команди. Будуть два параметри для порівняння: середнє повернення капіталу і EBITDA на гектар. У фінал пройдуть топ-4 команди в рейтингу з найвищими показниками повернення капіталу.

Ми з командою докладемо максимум зусиль, щоб допомогти кожному розібратися з симуляцією і знайти для себе новий інструмент навчання, ну й, звичайно, битися в чемпіонаті. Ми створили відеотур і вікі по грі. Та якщо є будь-які питання — ми на зв'язку. Удачі командам. Дякую за вашу підтримку і відкритість», — додав засновник FarmForesight Олександр Ейне.

Ми запрошуємо взяти участь абсолютно всі компанії: агрохолдинги, фермерів, елеваторників, постачальників насіння, хімії, добрив, дистриб'юторів, трейдерів, банки і всіх, хто пов'язаний з агробізнесом.

ПРАВИЛА УЧАСТІ В ЧЕМПІОНАТІ

Корисна література для учасників:

Зимовий чемпіонат FarmForesight: про аграрне бізнес-моделювання, правила, заявки на участь

Аграрій 80 lvl: прокачай господарство на FarmForesight

Відеоінструкція з агробізнес-симуляції FarmForeSight

Вікі з агробізнес-симуляції FarmForeSight



Довідка

Агробізнес симулятор FarmForesight є унікальним продуктом, створеним завдяки аграрній статистиці, IT-технологіям, ігровій індустрії і бізнес-моделюванню.

Це бізнес-моделювання управлінських і аграрних рішень в рослинництві на всіх етапах від планування сівозміни до збуту продукції.

Модель засновано на статистичних даних з усієї України за 20 років, аналітичних алгоритмах і причинно-наслідкові зв'язки, а також експертній думці аграріїв.

Простий сучасний дизайн і гейміфікація дають можливість приймати управлінські рішення фахівцями будь-якого рівня.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...