Товарообіг України з Китаєм зріс на 14%
Товарообіг України з Китаєм зріс на 14%

За 11 місяців 2018 року товарообіг України з Китаєм склав $8,82 млрд. Про це повідомив перший віце-прем‘єр-міністр України – міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів під час зустрічі з надзвичайним та повноважним послом Китайської Народної Республіки в Україні Ду Веєм. Про це повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку України.

Нагадаємо, що Президент України Петро Порошенко домовився продовжувати розвиток двосторонньої торговельно-економічної та інвестиційної співпраці з КНР та Бразилією.

«Китай є стратегічним партнером для України, а взаємна торгівля постійно зростає. За 11 місяців 2018 року товарообіг України з Китаєм склав $8,82 млрд, а це більше на $1,1 млрд, ніж за увесь 2017 рік. Нещодавно на найвищому рівні Україна та Китай домовилися, що товарообіг Україна – Китай досягне $10 млрд на рік. Приємно відзначити, що наша робота у цьому напрямку демонструє очевидний прогресс», – наголосив Степан Кубів.

Кубів також додав, такий обсяг товарообігу між Україною та Китаєм підтверджений, зокрема під час Міжурядової комісії зі співробітництва під час візиту до України віце-президента Держради Китаю Ма Кая у 2017 році та під час зустрічі з віце-президентом Держради Китаю Лю Хе у квітні 2018 року.

На зустрічі обговорили стан та перспективи виконання поточних завдань щодо посилення торговельно-економічних відносин Україна – Китай. Передусім тих, що досягнуті під час двосторонньої зустрічі Президента України Петра Порошенка та заступника голови КНР Ван Цішанем у Давосі.

Міністр економічного розвитку подякував за запрошення від китайських колег відвідати Форум міжнародної співпраці “Один пояс – один шлях”, що відбудеться в квітні 2019 року у Пекіні.

Ми маємо дієві інструменти для посилення співпраці, щоб суттєво поглибити співпрацю у ключових перспективних секторах. Передусім, це українсько-китайська Міжурядова комісія, а також спільна участь представників України та Китаю у масштабних подіях, на кшталт Форуму «Один пояс – один шлях», який є ефективним майданчиком для налагодження міждержавного діалогу між нашими країнами", – зазначив Степан Кубів.

Степан Кубів зазначив, що чергове засідання Міжурядової комісії зі співпраці Україна – Китай повинно буде проведене у 2019 році. Адже це дозволить суттєво розширити кількість та ефективність спільних взаємо цікавих та успішних проектів та пришвидшити реалізацію існуючих напрямів співпраці.

 

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

24 січня 2019
Порошенко домовився про активну економічну співпрацю з КНР та Бразилією
Президент України Петро Порошенко домовився продовжувати розвиток двосторонньої торговельно-економічної та інвестиційної співпраці з КНР та...
31 грудня 2018
Китай зняв заборону на імпорт української птиці, введений через грип
Китайська Народна Республіка зняла заборону на імпорт українських птахопродуктів, введений у 2005-2006 рр. через грип птиці. Про це, на запит...
18 червня 2018
Місія КНР закінчила в Україні оцінку системи державного контролю за виробництвом черешні, – Держпродспоживслужба
В Україні закінчилася п’ятиденна робота місії Китайської Народної Республіки з оцінки системи державного контролю за виробництвом черешні. Про...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...