В Україні запустили агробізнес-симулятор – FarmForesight
В Україні запустили агробізнес-симулятор – FarmForesight

На українському ринку з’явився агробізнес-симулятор – FarmForesight. Про це повідомляє Kurkul.com.

Це унікальний продукт, створений на стику аграрної статистики, IT-технологій, ігрової індустрії і бізнес-моделювання. Він не призначений для перевірки конкретних ідей і бізнес-планів, хоча може використовуватися і для цього, але вчить аграріїв правильно ризикувати й ухвалювати правильні підприємницькі рішення.

Розпочавшись як суто корпоративний проект, до 2019 року FarmForesight перетворився на самостійний продукт, який може бути цікавий і великим агрохолдингам, і невеликим господарствам. Уже в лютому відбудеться Зимовий чемпіонат аграрного бізнес-моделювання серед агрокомпаній і учасників ринку, де команди зможуть показати свою ефективність на онлайн-полях. 

Що являє собою цей симулятор?

У поточній версії це моделювання всіх управлінських і деяких агрономічних процесів, які відбуваються в рослинництві. Все, що стосується планування: сівозміна, розрахунок витрат на насіння, добрива, ЗЗР по кожній культурі в структурі посівів. Водночас враховується погодний фактор, ціни на ринку, можливі варіанти продажу продукції (за спотовими, форвардними контрактами тощо)», — розповів у інтерв’ю Kurkul.com засновник FarmForesight (першого українського віртуального «тренажера латифундиста») Олександр Ейне.

Він  каже, що продукт дозволяє моделювати всі ті управлінські процеси, які впливають на підсумковий фінансовий результат роботи підприємства.

Є два основні параметри ефективності – це повернення капіталу, тобто рентабельність, і EBITDA на гектар. Все просто і звично для ринку. Це моделювання в режимі онлайн і багато користувачів, одночасно в одну сесію з однаковими умовами (погодою, цінами) може відразу грати багато людей. Ми ж, у свою чергу, з великої кількості сесій можемо отримати статистичні зрізи про те, хто, як, де, яким чином грає в симулятор агробізнесу. І у нас, наприклад, є метрики, за якими ми можемо визначати, чи людина добре приймає, наприклад, агрономічні, фінансові або трейдингові рішення», – каже він.

Більше читайте у матеріалі далі.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...