Призначили директора Офісу з просування експорту
Призначили директора Офісу з просування експорту

У Міністерстві економічного розвитку і торгівлі директором державної установи «Офіс з просування експорту» призначили Андрія Демчука. Про це повідомляє прес-служба міністерства.

Нагадаємо, уряд заявив про плани локалізації українського виробництва.

«Мінекономрозвитку призначило Андрія Демчука директором державної установи «Офіс з просування експорту». Андрій Демчук працював директором департаменту залучення інвестицій Мінекономрозвитку з квітня 2016 року. Має значний досвід у сфері інвестиційного банкінгу – з 2004 року працював в низці інвестиційних фондів та банків у Швейцарії. Має докторський ступінь з економіки та фінансів Лозаннського університету (Швейцарія)», — йдеться в повідомленні.

Як відомо, 28 березня 2018 року прийняв рішення про утворення Державної установи «Офіс з просування експорту України» на основі вже працюючого Офісу з просування експорту, що має статус консультативно-дорадчого органу при Міністерстві економічного розвиту і торгівлі України, для забезпечення сталого розвитку еко-системи підтримки українських експортерів.

У міністерстві наголошують, що після призначення директора державна установа продовжує реалізацію проектів та завдань, раніше покладених на консультативно-дорадчий орган «Офіс з просування експорту»: надання експортних послуг, експортних консультацій, освітніх проектів для експортерів, торгових місій та виставок до країн, ринки яких є перспективними для експорту українських товарів та послуг.

Очікується, що консультативно-дорадчий орган Мінекономрозвитку «Офіс з просування експорту» буде ліквідований до кінця року, а його функції та фахівці перейдуть до державної установи. Колишній керівник Офісу Мар’яна Каганяк залишається радником міністра економічного розвитку і торгівлі України, продовжить роботу над розширенням економічних можливостей жінок та співпрацю з державною установою.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...