Старт ялинкової кампанії: держлісгоспи хочуть реалізувати 500 тисяч дерев
Старт ялинкової кампанії: держлісгоспи хочуть реалізувати 500 тисяч дерев

Державні лісогосподарські підприємства розпочинають реалізацію новорічних ялинок, які заготовляють на спеціальних плантаціях або під час проведення рубок для формування і оздоровлення лісів – 500 тис. дерев. Такі методи мінімізують шкоду для навколишнього середовища. Про це повідомила прес-служба Державного агентства лісових ресурсів України.

Нагадаємо, що в Україні розпочато процес заповідання пралісів.

Повідомляється, що асортимент порід, які вирощуються в якості новорічних ялинок: сосна звичайна, сосна палласа (кримська), ялина європейська (смерека), ялиця біла.

Цього року державними лісогосподарськими підприємствами заплановано реалізувати близько 500 тис. шт. новорічних ялинок. Вирощені дерева, заплановані для реалізації, заготовляють під замовлення покупців.

Цінова політика на новорічні ялинки у 2018 році залишається в середньому на рівні минулого року, і за купівлі ялинок у державних лісгоспах становить 60-70 грн за погонний метр.

Кожен громадянин може особисто ознайомитися з обсягами, місцями реалізації, цінами на новорічні ялинки на сайтах обласних управлінь лісомисливського господарства та лісгоспів.

Громадяни можуть купувати ялинки прямо в державних лісгоспах. Це буде значно дешевше, ніж на ялинкових базарах. Окрім того, лісгоспи організовуватимуть роздрібну торгівлю ялинками на торгових точках, майданчиках, ярмарках і ринках обласних, районних центрів та інших населених пунктів.

Новорічні ялинки будуть маркуватися спеціальними уніфікованими засобами:

- самоклейними етикетками;

- пластмасовими бирками-стяжками.

Ці спеціальні уніфіковані засоби розриваються при спробі зняття, і тим самим унеможливлюється їх повторне використання. Зокрема, вони містять індивідуальний номер та відповідний йому штрих код, який заноситься у Систему електронного обліку деревини. У Системі ЕОД вносяться дані щодо постачальника, його підпорядкованості та форми власності.

Перевірка походження ялинки відбувається шляхом введення номеру з уніфікованого засобу, який прикріплений до ялинки, на сайті. У випадку, якщо інформація на сайті відсутня, це може свідчити про сумнівне походження ялинки.

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

22 лютого 2020
Кабмін може переглянути оподаткування лісогосподарських підприємств, — Гончарук
Кабінет міністрів України проаналізує податкове навантаження на підприємства лісової галузі, якщо воно виявиться надмірним і таким, що стоїть на...
24 січня 2018
Для чого українцям радять викидати ялинки у водойми
Чернігівські екологи збирають новорічні ялинки, щоб втопити їх у озері — активісти чернігівської громадської організації...
19 січня 2018
Незаконні рубки ялинок зменшилися вдвічі завдяки лісовим рейдовим бригадам
У новорічно-різдвяний період 2017—2018 років, завдяки посиленій роботі лісових рейдових бригад, зменшено вдвічі кількість незаконно зрубаних...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...