В адміністрації портів розповіли, як ситуація на Азові вплинула на розвантаження суден
В адміністрації портів розповіли, як ситуація на Азові вплинула на розвантаження суден

Порти Маріуполь і Бердянськ, що розташовані на Азовському морі, працюють в штатному режимі, відбувається навантаження/розвантаження суден, які в них перебувають. Про це йдеться у відповіді Адміністрації морських портів України (АМПУ) у відповідь на запит НВ Бізнес.

Нагадаємо, 25 листопада вранці російський прикордонний корабель протаранив буксир Військово-морських сил Збройних сил України. Кораблі Військово-морських сил ЗСУ у складі двох малих броньованих артилерійських катерів «Бердянськ» і «Нікополь» і рейдового буксира «Яни Капу» здійснювали плановий перехід з порту Одеси в порт Маріуполь Азовського моря. У командуванні ВМС зазначили, що про намір здійснювати перехід заздалегідь було проінформовано відповідно до міжнародних норм з метою забезпечення безпеки судноплавства.

«Наразі наші порти на Азові працюють в штатному режимі. Триває завантаження/розвантаження суден, які раніше пройшли Керч-Єнікальський канал. З 26.11.2018 відновився рух суден через канал. Своєї черги на прохід очікують 30 суден, що прямують в/з порти Маріуполь і Бердянськ (16 з портів і 14 в порти)» , - зазначили в Адміністрації.

Усього до кінця 2018 року, за оперативними даними, українські порти на Азові мають прийняти і обробити близько 80 суден.

Поки говорити про блокування каналу передчасно. Робота триває, хоча і з затримками через дії РФ, а також через погодні умови, - відзначили в АМПУ.

Водночас в Адміністрації зазначили, що не можуть оцінити втрати від дій РФ, так як наявної інформації недостатньо.

У свою чергу керівництво Маріупольського порту повідомило, що робота відбувається в штатному режимі.

Біля причалів чотири судна під навантаження. Станом на 11:00 на вході в Керч-Єнікальський канал огляду і проходу очікували 10 суден, які прямують в Маріупольський порт, один з них простоює вже більш ніж 10 діб. Ще три судна мають підійти до каналу в протягом доби, - йдеться в повідомленні підприємства.

Начальник адміністрації порту Бердянськ Олександр Барчан в свою чергу повідомив також, що зараз починає працювати і Керченська протока - на сьогодні там стоять три судна, які рухаються в порт.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...