Аграрії оцінили роботу Мінагро у 2018 році – опитування онлайн
Аграрії оцінили роботу Мінагро у 2018 році – опитування онлайн

За результатами онлайн-опитування аграріїв, проведеного AgroPolit, роботу Міністерства аграрної політики та продовольства у 2018 році оцінили на «двійку» за п’ятибальною шкалою.

Залишити власну оцінку роботи Мінагрополітики можна тут.

Участь в онлайн-опитуванні взяли представники дрібного та середнього с/г виробництва, близько сотні керівників найбільших компаній з галузі АПК та причетні до аграрної тематики народні депутати України.

Читайте до теми: Абетка агродотацій

Найбільше позитиву у роботі Мінагро респонденти побачили у програмі підтримки вітчизняного виробника сільгосптехніки.

З них: 25% опитаних заявили, що вони підтримують ставку держави на дотування виробництва української с/г техніки. Проте 33,8% відповіли – «Так, підтримую, але за умови, що українська техніка буде відповідати показникам світової якості». Ще 25% висловилися за те, щоб аграрії самі обирали техніку, яка їм потрібна (незалежно від країни-виробника). 13,2% – проти програми підтримки, а 3% відповіли, що їх це не стосується.

На цій новині позитивні оцінки річної роботи Мінагро закінчилися. Серед питань про найбільші провали та найбільші успіхи міністерства, голоси респондентів майже одностайно вказали, що на загальному фоні роботи Мінагрополітики – досягнення відсутні, а найбільшим провалом відомства вважають програму держпідтримки в цілому.

З п’яти вариантів відповіді на питання про досягнення Мінагро за рік, лише 5,2% аграріїв відзначили позитивну роботу міністерства у напрямку держпідтримки; 0% – по земельній реформі; 3,4% – побачили позитив у боротьбі з рейдерством; 20,7% – погодилися, що Мінагро позитивно вплинуло за цей рік на експортну політику і 70,7% респондентів заявили, що будь-які позитивні досягнення у Мінагро відсутні.

У свою чергу, на запитання про найбільші провали відомства 32,6% опитуваних вказали на держпідтримку в цілому; 27,3 – боротьбу з рейдерством; 25% відзначили негативний результат у просуванні земельної реформи; 14,4 % назвали найбільшим провалом міністерства – експортну політику і лише 0,8% респондентів впевнені, що провалів у Мінагро за цей рік не було.

Загальну оцінку результатів голосування, яке складається з 14 питань можна переглянути за посиланням.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

5 березня 2019
Україні не потрібне Міністерство аграрної політики, – думка
В Україні не обов'язкова така структура, як Міністерство аграрної політики. Його функції спокійно можна передати іншим відомствам. Про...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...