Реформи, які необхідно провести в Україні — експерти
Реформи, які необхідно провести в Україні — експерти

Співголови Групи стратегічних радників з підтримки реформ в Україні Лєшек Бальцерович та Іван Міклош назвали ключові реформи, які необхідно провести в Україні найближчим часом. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Починається економічне зростання і він буде тривати, якщо будуть продовжуватися реформи", — сказав Бальцерович.

За його словами, ключовим завданням для української влади є проведення реформ для зміцнення стабільності фінансів, бюджету та економіки, подальшого економічного зростання, для боротьби з корупцією і реформа децентралізації. Також він згадав важливість поліпшення умов для ведення бізнесу, зростання конкуренції, дерегуляції та приватизації держпідприємств.

"Державна власність - це влада політики над підприємствами. Це завжди смутно закінчується, з втратами. Це не тільки українська специфіка, це всюди відбувається. І щоб зміцнити економічне зростання, потрібно зміцнити бюджет, щоб не було ніяких втрат", — сказав він.

У свою чергу Іван Міклош зазначив, що для України важливо встановити макроекономічну стабільність, без чого не буде економічного зростання і поліпшення життя українців.

"За останні два роки після Майдану було зроблено реформ більше, ніж за 22 роки до цього. Але з іншого боку потрібно сказати, що потрібно зробити ще більше, ніж було зроблено за ці два роки", — сказав він.

Міклош зазначив, що зараз дуже важливо провести судову реформу і реформу прокуратури, побороти корупцію, почати процес приватизації держпідприємств.

"Коли ми говоримо про приватизацію, потрібно сказати, що за останні два роки майже нічого не було зроблено і необхідно прискорити цей процес", — сказав він.

Він зазначив, що для проведення реформ дуже важливо мати гарну комунікацію, "лідерство реформ та власність реформ".

"Найбільша загроза реформ і успішного майбутнього України - це популізм", — зазначив він.

При цьому Міклош підкреслив, що у нинішнього уряду — уряду Володимира Гройсмана — не є достатньо "лідерства власності реформ".

"Також ще варто покращити комунікацію", — додав Міклош.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...