Кабмін схвалив збільшення бази нарахування єдиного соціального внеску
Кабмін схвалив збільшення бази нарахування єдиного соціального внеску

Кабінет міністрів пропонує Верховній Раді розширити базу оподаткування єдиного соціального внеску в розмірі 22% з 15 мінімальних зарплат (55,8 тисячі гривень) до 25 (104,3 тисячі гривень) і ввести регресивну шкалу відрахувань ЄСВ. Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева на засіданні Кабміну.

Нагадаємо, у ДФС розповіли про новий порядок сплати єдиного соціального внеску.

«Ставка ЄСВ для заробітних плат, які перевищують межу в 104 тис грн буде зменшуватися аж до 5% для суми, яка перевищує 270 розмірів мінімальних зарплат. Також пропонується встановити в законодавстві про працю принцип диференціації заробітних плат на підприємствах», - сказав Рева.

Як зазначив Рева, поряд з цим пропонується посилити відповідальність за несплату ЄСВ.

Він також зазначив, що 84 тис керівників підприємств отримують мінімальну зарплату в Україні, 20 тис з них - в Києві. Тоді як до зниження ставок ЄСВ в 2016 році з 38% до 22% цей показник становив 28 тисяч.

Також 75% підприємств демонструють середню зарплату - до 4 тис грн, і це приватний сектор... Кваліфікована і некваліфікована праця оплачується за документами однаково, - зазначив він.

За оцінками Мінсоцполітики, додаткові надходження в бюджет від таких заходів можуть становити до 10 млрд грн.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...