В адміністрації пояснили, чому в морських портах впала перевалка вантажів
В адміністрації пояснили, чому в морських портах впала перевалка вантажів

Вантажообіг морських портів України до кінця 2018 року вирівняється і залишиться на рівні 2017 року. Про це повідомив delo.ua в.о. голови Адміністрації морських портів Райвіс Вецкаганс.

Нагадаємо, морські порти у 5 разів зменшили відвантаження зернових.

«Ми сподіваємося, що до кінця року ситуація з вантажообігом в морпортах вирівняється і ми по вантажообігу закінчимо рік на рівні 2017 року», - зазначив Вецкаганс.

За його даними, просідання вантажообігу в 2018 році спостерігається в зв'язку з двома факторами: зниження перевезень зернових і зниження транзиту вугілля.

На сьогоднішній день 98,4% виконання до вантажообігу 2017 року. Якщо аналізувати за складовими, ми бачимо, що зернові на сьогодні мають певні відставання. Ми чуємо від трейдерів те, що є дуже багато накопичень. Але, за прогнозами, до кінця року буде збільшено обсяг продажів, також вирівняє ситуацію урожай кукурудзи, - сказав він.

«Спостерігається також зниження транзиту російського вугілля. Ми бачимо, що транзитні обсяги падають. Це два основні чинники», - повідомив керівник АМПУ.

Однак, за словами Вецкаганса, є приріст в перевезенні контейнерів.

Сподіваюся, що зростання вантажообігу контейнерів триватиме. Транзитний потенціал не великий, але є», - резюмував він.

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...