Сировиробники переорієнтуються на китайський ринок — Краснопольський
Сировиробники переорієнтуються на китайський ринок — Краснопольський

На сьогодні Україна продовжує успішно освоювати китайський ринок, почавши експортні поставки молочної продукції в КНР. Про це заявив перший заступник міністра аграрної політики і продовольства України Ярослав Краснопольський.

За його словами, зокрема, у ряду вітчизняних виробників з'явилася можливість переорієнтуватися з російського на ринку на споживачів Китаю.

«23.09.2015 року китайська сторона дала право експорту молочної продукції в КНР 18 українським підприємствам. Це одне з наших кращих досягнень за минулий рік і тієї спільної роботи, проведеної з обох сторін. У грудні-січні шість підприємств вже почали експорт сухого молока, молочної сироватки та сиру в Китай. Я думаю, в ситуації, коли закривається для нас російський ринок, на який в основному поставлялася молочна і м'ясна продукція, цей сегмент для нас є дуже важливим. Те що можна сьогодні туди (в КНР, — ред.) експортувати сири і молочну продукцію — для нас є дуже важливим», — сказав перший заступник голови Мінагропроду.

Він нагадав, що мова йде про Старокостянтинівський молочний завод, Баштанський сирзавод, ЗАТ «Літинський молокозавод», ТОВ «Таращамолоко», ТОВ «ТЕРРА ФУД» та ТОВ «Агропродекспорт», продукцію яких Китай допустив на свій ринок.

Краснопільський також додав, що компетентні органи з обох сторін провели копітку роботу для того, щоб відкрити для вітчизняних підприємств можливість виходу на ринок Піднебесної. Якість же української продукції, на відміну від РФ, не викликало нарікань у китайської сторони.

«Ринок молочної продукції Китаю має великий потенціал, і ми пишаємося, що експерти сертифікації та ветеринарного нагляду КНР високо оцінили якість вітчизняної молочної продукції. З китайською стороною погоджено ряд проблемних питань », — додав чиновник.

Раніше в Мінагропроді заявляли, що з 2012 року товарообіг між Україною і Китаєм збільшився майже в п'ять разів. Перед українською стороною відкриваються нові перспективи щодо завоювання сільгоспринку КНР.

Також повідомлялося, що Україна стала одним з ключових постачальників соняшникової олії в Китай на тлі зростаючих потреб китайського ринку.

Медіавектор

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

3 травня 2016
За три роки товарообіг з Китаєм виріс майже вп'ятеро — Мінагрополітики
З 2012 року товарообіг між Україною і Китаєм збільшився майже в п'ять разів. Про це заявив перший заступник міністра аграрної політики і...
29 березня 2016
Розміри виділених квот не відповідають обсягам поставок, позначених у Генеральній угоді з Китаєм — Приходько
Наразі Державна продовольчо-зернова корпорація України (ДПЗКУ) веде переговори з китайською стороною про коригування деяких моментів на користь...
24 березня 2016
Майже 20 підприємств минулоріч почали експортувати агропродукцію в Китай — Мінагрополітики
Майже 20 українських підприємств минулоріч отримали можливість постачати аграрну продукцію на один з найбільш перспективних ринків...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...