Через низьку купівельну спроможність українців щомісячно на складах залишається до 10 тис. т морозива
Через низьку купівельну спроможність українців щомісячно на складах залишається до 10 тис. т морозива

Виробники морозива через низьку купівельну спроможність населення не можуть одразу реалізувати продукцію: щомісячно залишається її на складах від 5 до 10 тис. т. Про це повідомив виконавчий директор  Асоціації українських виробників «Морозиво і заморожені продукти» Віталій Пахолюк під час УАК Challenge АГРО.

Нагадаємо, об’єм фальсифікованої молочної продукції в Україні сягає 30%.

«Ми щорічно виробляємо морозива близько 96 тис. т, використовуючи 300 тис. тмолока. Попри кризу, збільшили виробництво на 10%, а експорт — на 17%», — зазначає Віталій Пахолюк.

За його словами, асоціація експортує в країни ЄС понад 30% товарів.

Європейці дуже прискіпливо ставляться до сировини, з якої маємо виробляти морозиво. Вони вимагають, аби молоко було лише класу екстра», — розповідає Пахолюк.

За його даними, щороку виробництво молока «екстра» класу в Україні зростає. У 2017 році воно збільшилось на 16%, а в цьому —  на 20%.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...